Antena Căutare

Moarte cumplită pentru 13 soldați! S-au dus să se lupte cu teroriștii și au fost uciși, într-un accident uluitor! Franța, în doliu!

Cel puţin 13 soldaţi francezi au murit într-un accident ce s-a produs, luni, între două elicoptere în Mali, în timpul unei operaţiuni antiteroriste, a informat marţi preşedinţia Franţei.

Moarte cumplită pentru 13 soldați! S-au dus să se lupte cu teroriștii și au fost uciși, într-un accident uluitor! Franța, în doliu!
Ilustrație.

„Preşedintele anunţă cu mare durere că 13 soldaţi francezi au murit în Mali, pe 24 noiembrie, într-un accident între două elicoptere, care s-a produs în timpul unei misiuni împotriva jihadiştilor", se arată într-un comunicat.

Cel puţin 4.500 de militari francezi se află în regiune pentru a lupta împotriva insurgenţilor islamişti.

Insurgenţii folosesc părţile centrale şi de Nord din Mali pentru a lansa atacuri.

Mii de civili și soldați au murit în violențele ce au loc în regiunea Sahel, când trupele islamiste s-au revoltat în zona de nord din Mali, în 2012. Conflictul a generat tensiuni etnice în regiune și mii de oameni și-au părăsit locuințele.

Țările vecine Mali, Niger și Burkina Faso au devenit fronturi ale mai multor conflicte cu jihadiști. Grupuri legate de al-Qaida și ISIS, din Mali, au dat mai multe lovituri în regiunea Sahel, destabilizând părți din Niger și Burkina Faso.

Operațiunile militare din această zonă au fost descries ca un joc „de-a șoarecele și pisica”, într-un teritoriu larg, cu un inamic extrem de mobil și capabil să se facă nevăzut. „Sunt aici, dar sunt ascunși. Îi căutăm și nu reușim să îi găsim. Acesta este un război imposibil”, a spus un ofițer, recent, pentru AFP

Alertă la nivel mondial, emisă de Organizaţia Mondială a Meteorologiei! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii 3.000.0... Cel puțin șapte morți, în urma inundațiilor și furtunilor care au lovit Europa. Avertismentul transmis de autorități pen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x