Antena Căutare

Alertă la nivel mondial, emisă de Organizaţia Mondială a Meteorologiei! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii 3.000.000 de ani! „Nu există niciun semn de încetinire!”

Nivelul dioxidului de carbon din atmosfera Pământului a ajuns la un nivel record! Nu a mai fost atât de ridicat în ultimii 3.000.000 de ani, a anunțat, luni, Organizaţia Mondială a Meteorologiei (WMO).

Alertă la nivel mondial, emisă de Organizaţia Mondială a Meteorologiei! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii 3.000.000 de ani! „Nu există niciun semn de încetinire!”
Poluare. Ilustrație. | hepta.ro

Potrivit celui mai recent raport, concentrațiile de dioxid de carbon au ajuns la un nivel de 407,8 părţi pe milion (ppm) în 2018, comparativ cu 405,5 ppm în 2017.

Nivelul atins anul trecut este cu 47% mai ridicat faţă de nivelul pre-industrial estimat, din 1750.

Raportul mai arată că nivelul de 400 de părți pe milion de dioxid de carbon a fost depășit în anul 2015.

Raportul WMO mai arată că metanul din atmosferă s-a ridicat anul trecut la 1869 de părţi pe miliard (ppb), un nou nivel record, în timp ce protoxidul de azot a fost cu 23% mai ridicat comparativ cu nivelul pre-industrial.

WMO a arătat într-un comunicat că „există numeroase indicii” că această creştere a nivelului de CO2 în atmosferă „are legătură cu carburanţii fosili”.

Publicarea buletinului WMO, care este agenţie a ONU, a avut loc înainte de summitul pentru climă COP25 de la Madrid, ce va avea loc luna viitoare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acordul de la Paris a fost convenit la summitul COP21 din decembrie 2015. Pe lângă angajamentul de a face ca încălzirea globală să fie de sub 2 grade Celsius peste nivelul pre-industrial, liderii mondiali au mai convenit să facă eforturi pentru a limita creşterea temperaturii la 1,5 grade Celsius.

Acordul a înregistrat un regres pe 4 noiembrie, când secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a anunţat că ţara sa a început procesul de retragere.

Nivelul de oxid de azot, ce afectează, de asemenea, stratul de ozon, a crescut în 2018, ajungând la un nou record, de 331,1 părți pe milliard. Și concentrațiile de metan au crescut la 1,869 de părți pe billion în 2018.

Ursul koala salvat din flăcările care au devastat Australia a fost eutanasiat. „Rănile erau prea grave pentru a mai fi t... Moarte cumplită pentru 13 soldați! S-au dus să se lupte cu teroriștii și au fost uciși, într-un accident uluitor! Franța...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x