Antena Căutare

39 de centi - pretul unui minut in roaming de la 1 iulie

Incepand cu 1 iulie, intra in vigoare noile eurotarife pentru convorbirile in roaming in tarile din Uniunea Euro­pea­na (UE). Astfel, pretul pentru un minut de convorbire initiata in roaming in zo­na UE va scadea de la 0,43 euro la 0,39 euro. Pentru apelurile primite in roa­ming in aceste zone, utilizatorii vor plati 0,15 euro pe minut, fata de pretul ante­rior de 0,19 euro pe minut.




Costul suportat de utilizator pen­tru a transmite un mesaj text (SMS) in roaming in zona euro ramane neschim­bat fata de 2009, respectiv 0,11 euro, si primirea mesajelor este gratuita.

Scad preturile si pentru date

Tot de maine intra in vigoare si noile plafoane pentru transferul de date in roaming. Operatorii din Uniune sunt obligati sa asigure un plafon de 50 de euro pentru consumul de date in roa­ming. Masura are ca scop evitarea „fac­turilor-surpriza" atunci cand clientii folo­sesc serviciile de roaming pentru trans­fer de date in tarile UE.

Clientii au putut alege pana la 1 iunie un plafon maxim de consum, iar cei care nu au facut aceasta alegere vor avea setat pla­fo­nul de 50 de euro. Astfel, cei care folosesc ser­viciile de date in roaming vor fi aver­tizati atunci cand depasesc 80% din va­loa­rea consumului ales. De asemenea, pre­ve­derile impuse de Co­misia Europea­na reduc plafonul pre­turilor angro pe care operatorii si le pot percepe reciproc de la 1 euro la 0,80 euro pe MB descarcat.

Acest lucru ar trebui sa conduca la scaderea pre­turilor de consum pentru navigarea pe web cu un telefon mobil in strainatate, deoa­rece economiile de la nivel de gros ar trebui sa fie transmise de operatorii de telefonie mobila catre consumatori, se specifica intr-un comu­ni­cat al Comisiei Europene.

foto: hotcellularphone.com

sursa: Financiarul

Un broker care a tranzactionat 7 milioane de barili de petrol beat, amendat cu 90.000 de euro... Londra, Parisul si Berlinul, acuzate de folosirea de informatii obtinute prin tortura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x