Antena Căutare

600 de migranți în drum spre Spania, după ce autoritățile italiene au refuzat să îi primească

Potrivit SOS Méditerranée, peste 500 de oameni au fost tranferați către navele italiene Orione și Dattilo, aparținând Forțelor Navale respectiv Pazei de Coastă italiene. Autoritățile italiene au intervenit în ajutorul navei Aquarius care naufragiase între Malta și Sicilia.

600 de migranți în drum spre Spania, după ce autoritățile italiene au refuzat să îi primească
Autoritațile din Malta ajută migranții de pe nava Aquarius | cnn.com

Potrivit SOS Méditerranée, peste 500 de oameni au fost tranferați către navele italiene Orione și Dattilo, aparținând Forțelor Navale respectiv Pazei de Coastă italiene. Autoritățile italiene au intervenit în ajutorul navei Aquarius care naufragiase între Malta și Sicilia.​

După transferul autorităților italiene, nava Aquarius a mai rămas la bord cu 106 migranți. Deși au intervenit pentru salvarea migranților autoritățile italiene au refuzat totuși să îi primească astfel încât toate cele trei nave au fost nevoite să se îndrepte către Valencia, Spania, după ce conducerea de la Madrid a acceptat să îi primească pe migranți.

Printre migranții de la bordul vasului Aquarius se aflau peste 120 de minori neacompaniați și șase femei însărcinate care au nevoiâi să stea în larg după ce autoritățile italiene au refuzat duminică să permită accesul navei în port.

Reprezentanții organizațiilor Medici fără Frontiere și SOS Méditerranée, organizații ce le-au oferit ajutor migranților, au criticat decizia luată de guvernul de la Roma și au spus că migranții, care sunt „deja extenuați”, vor fi obligați să petreacă aproape 4 zile în plus pe mare. Aceștia au decclarat că „opțtiunea mai bună ar fi fost debarcarea migranților în cel mai apropiat port, după care aceștia ar fi putut fi transportați către Spania sau alte țări sigure”.

Luare de ostatici la Paris! Un bărbat susține că are o bombă asupra sa... Vacanță în jurul lumii încheiată TRAGIC! Doi tineri au murit după ce au încercat să își facă un selfie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x