Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Alertă! Încă o navă de croazieră, plină cu bolnavi de coronavirus. 21 de cazuri pozitive cu Covid-19 pe vasul Grand Princess

Coronavirusul a fost depistat la 21 de persoane aflate la bordul navei de croazieră Grand Princess din largul Californiei, a anunţat vineri vicepreşedintele american Mike Pence, care coordonează lupta contra epidemiei în Statele Unite, relatează AFP.

Probe au fost prelevate joi de la 46 de persoane şi 21 dintre ele "au fost testate pozitiv pentru coronavirus", a indicat Pence în timpul unei conferinţe de presă la Washington.

Este vorba despre 19 membri ai echipajului şi doi pasageri de pe Grand Princess, care şi-a întrerupt circuitul ca urmare a descoperirii de simptome la unii dintre cei 3.533 de pasageri şi membri ai echipajului.

Un bărbat în vârstă de 71 de ani care călătorea la bordul unei precedente croaziere a murit de Covid-19 la întoarcerea în California.

Nava trebuia să acosteze în acest weekend în partea necomercială a portului. Vasul trebuia iniţial să revină la San Francisco.

La sosirea sa "toţi pasagerii vor fi din nou testaţi de coronavirus. Cei care trebuie să fie plasaţi în carantină vor urma procedura", a afirmat vicepreşedintele.

Personalul de la bord va rămâne izolat pe vas, a mai spus el, în timp ce pasagerii vor fi testaţi la baze militare, a adăugat Pence.

"Este un vas mare, trebuie să luăm o decizie importantă", a comentat vineri dimineaţă de la Casa Albă preşedintele american Donald Trump, ratificând legea votată în Congres, care se referă la planul de urgenţă prin care sunt alocaţi 8,3 miliarde de dolari în lupta contra epidemiei.

În total, mai mult de 200 de persoane au fost infectate în 19 state din American şi cel puţin 12 decese, dintre care 11 doar în statul Washington (nord-vest), potrivit unui bilanţ stabilit de AFP, citând surse oficiale.

Sursa : news.ro

Recomandari