Antena Căutare

"Amantele" lui Picasso, vandute cu 48 de milioane de euro

Trei tablouri de Picasso ilustrand fiecare o amanta a celebrului pictor au fost vandute marti la Londra pentru suma totala de 42 de milioane de lire sterline - aproximativ 48 de milioane de euro, in cadrul unei licitatii organizata de casa Christie's.

Lucrarea "Femme assise, robe bleue" o infatiseaza pe artista de origine croata Doria Maar, considerata amanta preferata a artistului. Pictat la putin timp dupa declansarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, tabloul a fost achizitionat recent pentru suma de 20,2 milioane de euro, depasind estimarile specialistilor.

Pe locul doi, panza "Jeune fille endormie", un portret din 1935 al muzei Marie-Therese Walter, a obtinut 15,5 milioane de euro. Pablo Picasso a intalnit-o pe Marie-Therese pe cand avea doar 17 ani, la iesire din metroul parizian, in 1927. Cuvintele lui Picasso, care avea atunci 45 de ani, au ramas in istorie : "Eu sunt Picasso. Tu si cu mine vom face lucruri mari impreuna". Marie i-a daruit lui Picasso o fiica, Maia. Amanta se sinucide la patru ani dupa moartea pictorului.

Cel de-al treilea tablou, "Buste de Françoise", un portret al muzei Françoise Gilot, a fost vandut pentru suma de 11,9 milioane de euro. Datat 1946, acest portret o prezinta pe femeia care i-a fost amanta lui Picasso in anii '40 si care i-a daruit doi copii: Claude si Paloma. Françoise l-a parasit in 1953 din cauza infidelitatii.

Sursa: Jurnalul National

Ungaria: 5 romani morti si zeci de raniti, intr-un accident cu un autocar... Amenda pentru France Telecom, in Polonia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x