Antena Căutare

Ambasada Marii Britanii din Teheran va fi evacuata in totalitate

Autoritatile de la Londra au hotarat sa evacueze miercuri prin Emiratele Arabe Unite tot personalul ambasadei britanice din Teheran, au declarat surse diplomatice occidentale pentru AFP. Mai multi manifestanti islamisti apropiati regimului iranian au atacat sediul din Iran.

Un prin grup va fi imbarcat in aceasta dimineata la bordul unui avion cu destinatia Dubai, iar restul echipei urmeaza sa plece din Teheran in cursul acestei zile, au precizat sursele citate.

Sute de studenti au atacat marti Ambasada Marii Britanii de la Teheran, au escaladat portile si zidurile, au dat foc steagului "Union Jack" si au arborat drapelul iranian in loc, informeaza EPA.

Demonstrantii au reusit, de asemenea, sa patrunda in mai multe cladiri ale misiunii diplomatice britanice. Au spart geamurile, au aruncat vrafuri de documente si au aruncat cu cocteiluri Molotov, potrivit agentiei IRNA.


Majoritatea angajatilor ar fi reusit sa paraseasca complexul Ambasadei dar, conform unor surse, protestatarii furiosi ar fi luat sase ostatici. Informatia nu a fost confirmata oficial.

Protestele violente anti-britanice din Iran survin la cateva zile dupa ce guvernul de la Londra a decis sa impuna sanctiuni asupra Teheranului din cauza programului nuclear.

foto: EPA/ Intact Images

Un cutremur de 5 grade pe scara Richter a zdruncinat Turcia... Italia: Doi romani prinsi cu jumatate de tona de marijuana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x