Antena Căutare

Conform analiștilor, Rusia se pregătește de o confruntare militară de anvergură

Rusia pare că se pregăteşte de o mare confruntare militară, o spun tot mai mulţi analişti. Şi îşi caută un aliat în China, marea forţă a estului.

Rusia pare că se pregăteşte de o mare confruntare militară, o spun tot mai mulţi analişti. Şi îşi caută un aliat în China, marea forţă a estului. Dovadă stau şi exerciţiile militare de avengură, cele mai mari pe care Rusia le-a organizat în ultimii 40 de ani. În câteva zile, NATO pregăteşte un răspuns, în Norvegia, cu zeci de mii de militari.

36.000 de tancuri şi vehicule blindate, cel puţin 1.000 de aeronave de luptă şi peste 80 de ambarcaţiuni au fost folosite în cele mai ample exerciţii militare organizate în Rusia de la Războiul Rece şi până în prezent. Catalogate drept ambiţioase de analiştii politici, operaţiunile au avut loc luna trecută. Rusia şi-a dorit să testeze capacitatea armatei sale, spune Institutul Internaţional de Studii Strategice.

"Majoritatea comandanților implicați în exerciţiul Vostok 2018 au luat parte la intervenția militară a Rusiei în Siria. Utilizarea unei astfel de experiențe de luptă a devenit o trăsătură importantă a exercițiilor", spune Institutul Internaţional de Studii Strategice.

300.000 de soldaţi au participat la operaţiunile din estul Siberiei. Alături de ei, mii de soldaţi din China şi Mongolia au simulat manevrele de război în cazul unei invazii. Văzută ani la rând ca un adversar al ruşilor, China a devenit subit un aliat pe plan militar. Agenţia de informaţii americană Stratfor are propria analiză.

"Exerciţiile militare sunt o afacere internaţională. Dar, fără îndoială, sunt un produs zgomotos şi aprig al Ministerului rus al Apărării", spune Stratfor.

Începând din 21 octombrie, Rusia va face alături de Pakistan noi simulări de luptă. Acţiunile supervizate de Vladimir Putin ar putea coborî la un nivel foarte periculos relațiile Moscovei cu NATO, se tem analiştii. Alianţa Nord-Atlantică pregăteşte un răspuns la demonstraţiile de forţă ale ruşilor. Pe 25 octombrie va debuta, în Norvegia, unul din cele mai ample exerciţii din ultimii ani, la care participă 45.000 de militari.

Citește mai mult pe Observator.tv!

A fost emis cod roşu de precipitaţii abundente. Atenționare de ultimă oră, de la MAE, pentru românii din Spania... Donald Trump declară RĂZBOI! ,,Vom mobiliza armata!''...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x