Căutare Live

Tânără ținută cu zgarda la gât și obligată să mănânce resturile menajere lăsate de patronul la care era angajată: „Era precum câinele lor”

Atunci când a discutat cu binefăcătorul său, tinerei i s-a promis că va lucra în cele mai bune condiții, iar job-ul nu o va solicita foarte mult. Mai mult, patronul i-a promis un salariu decent și zile libere după o săptămână de muncă

Atunci când a discutat cu binefăcătorul său, un cunoscut politician, tinerei i s-a promis că va lucra în cele mai bune condiții, iar job-ul nu o va solicita foarte mult. Mai mult, patronul i-a promis un salariu decent și zile libere după o săptămână de muncă.

În realitate lucrurile au stat total diferit. Angajata venită din Filipine a crezut că l-a apucat pe Dumnezeu de un picior, mai ales că angajatorul prezenta garanții... diplomatice. Mai exact, cel care i-a solicitat serviciile este prim secretar al Ambasadei Arabiei Saudite din Londra, iar pe lângă salariul decent promis, diplomatul i-a garantat și obținerea vizei de ședere pe teritoriul Marii Britanii.

Ceea ce s-a întâmplat ulterior venirii femeii în Albion, e de domeniul fantasticului. Femeia a devenit o sclavă în adevăratul sens al cuvântului. Lucra de la ora 7.30 până la ora 23.30, fără drept de a avea vreo zi liberă, iar ca tabloul să fie complet, femeia purta o zgardă electrică pentru ca „stăpânii” să vadă unde se află filipineza în orice moment.

Umilințele nu se opresc aici. Femeia se hrănea doar cu resturile de la mesele secretarului și ale familiei acestuia.

Pentru şase săptămâni de muncă, femeia a primit doar 9.000 de riali (1.906 lire sterline), fiind plătită cu 0,63 lire sterline pe oră, scrie independent.co.uk. Basfar, prim-secretar la Ambasada Regală a Arabiei Saudite la Londra, i-a promis femeii salariul minim şi o zi liberă, în fiecare săptămână, în schimbul permisului de muncă.

JW a declarat că era abuzată verbal de familia diplomatului, nu putea pleca din casa lui şi acesta nu-i dădea salariile. „Sclava” avea voie să telefoneze familiei doar de două ori pe an, folosind telefonul mobil al lui Basfar. Basfar a cerut ca acest caz şocant de sclavie să fie „clasat”, invocând imunitatea sa diplomatică.

Totuşi, acest lucru a fost respins de judecătorul Jill Brown, deoarece tratamentul angajatei este echivalent cu sclavia şi traficul de persoane. „Femeia este o victimă a traficului, a fost exploatată de acuzat şi familia lui”, a declarat judecătoarea Brown. Mai mult, JW a declarat că Basfar a dat-o afară fără motiv. Acesta este în prezent membru al personalului regatului din Arabia Saudită.

WSJ: Google se implică într-un proiect secret de colectare a datelor personale legate de sănătate a milioane de american... ”Particule de uraniu” detectate de AIEA într-o instalaţie nedeclarată în Iran îngrijorează comunitatea internaţională...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri