Antena Căutare

Atentat cu bomba la Atena, soldat cu moartea unui inalt functionar grec

Un inalt functionar grec si-a pierdut viata, la Atena, intr-un atentat cu bomba indreptat, pentru prima data, impotriva ministerului care coordoneaza politia. Un colet-capcana a explodat la doar cativa metri de biroul ministrului, care nu a fost, insa, ranit.

Atacurile cu bombe sunt destul de frecvente in Grecia, insa rareori se soldeaza cu victime. Pentru prima data, insa, un asemenea atentat a avut ca tinta Ministerul pentru Protectia Cetatenilor, de care depinde Politia. Desi accesul in cladire este controlat riguros, pachetul-capcana a ajuns pana in biroul sefului serviciului de paza al ministerului, care a fost ucis in explozie.

Victima era un colaborator apropiat al ministrului Mihalis Chrisohoidis, aflat in cladire in momentul deflagratiei.

Premierul George Papandreu s-a deplasat la locul atentatului pe care l-a catalogat drept o lovitura la adresa democratiei. Atacul s-a produs pe fondul tensiunilor sociale create de masurile severe de austeritate ale guvernului.

Presa de la Atena crede ca tinta teroristilor a fost chiar ministrul Chrisohoidis, care a coordonat mai multe operatiuni impotriva unor grupari armate de extrema stanga.

Ancheta a fost incredintata brigazii antiteroriste, care va incerca, in primul rand, sa afle cum a putut trece pachetul-capcana prin dispozitivele de control.

Grecia isi vinde insulele... Coreea de Nord cere SUA despagubiri de 65 trilioane de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x