Atenţie mare, români! Meteorologii au emis coduri roșu și portocaliu de furtuni

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Republica Croația avertizându-i că meteorologii au emis coduri roșu și portocaliu de căderi masive de precipitații pentru perioada imediat următoare.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Republica Croația avertizându-i că meteorologii au emis coduri roșu și portocaliu de căderi masive de precipitații pentru perioada imediat următoare.

Avertizările sunt valabile, în special, pentru regiunile Istria, Dalmația centrală și regiunea central continentală Gospic, pentru care s-a emis cod roșu de ploi, precum și regiunile central continentale Karlovac și Knin, pentru care s-a emis cod portocaliu pentru aceleași fenomene meteorologice.

Din cauza precipitațiilor, vor fi posibile inundații, inclusiv ale unor elemente de infrastructură ale drumurilor publice, perturbări ale circulaţiei rutiere și alunecări de teren.

Din cauza situației din teren, care poate suferi modificări de la o oră la alta, se recomandă cetățenilor români să consulte, pentru informaţii actualizate, paginile de Internet ale Automobil Clubul Croat, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate, Autorităţii Portuare Croate şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă, iar în situaţii de urgenţă, pe teritoriul croat, pot apela numărul european unic de urgenţă „112”.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la Ambasada României la Zagreb, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii României la Zagreb: +38598414341.

Tot luni seară, MAE a emis o atenționare de călătorie și pentru Bosnia și Herțegovina, unde pentru ziua de marți, 19 septembrie, a fost emis cod galben de furtună cu precitații abundente pe ântreg teritoriul (BiH).

Potrivit MAE, zona ceea mai afectată de condițiile meteo nefavorabile este partea de nord-vest a țării, în principal regiunile Bihac, Prijedor și Banja Luka, unde se va înregistra și cea mai mare cantitate de precipitații.

Niciun punct de trecere a frontierei nu a fost închis şi nu au fost introduse restricţii de circulație pe infrastructura rutieră din Bosnia şi Herţegovina, însă MAE recomandă cetățenilor români să circule cu prudență, având în vedere condițiile meteo și de relief specifice BiH.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri