Antena Căutare

Autorul masacrului din Norvegia vrea sa fie examinat de un psihiatru japonez!

Anders Behring Breivik, extremistul de 32 de ani care a marturisit ca a comis masacrul de la 22 iulie din Norvegia, a cerut sa fie examinat de un psihiatru japonez. In opinia sa, japonezul este mai capabil sa-l "inteleaga" decat un european, a declarat avocatul lui Breivik pentru un ziar norvegian.

"Clientul meu si-a exprimat dorinta pentru un expert japonez. Aceasta dorinta are legatura cu conceptul sau privind onoarea - el considera ca un japonez l-ar intelege mai bine decat un european"


Doi experti psihiatri norvegieni, Synne Soerheim si Torgeir Husby, au fost deja numiti de Tribunalul din Oslo pentru a decide daca Breivik este responsabil din punct de vedere penal.

"El nu mi-a zis nimic despre faptul ca ar refuza sa le vorbeasca acestora", a precizat Lippestad.

Thomas Heggammer, un expert norvegian pe probleme de terorism si islamism, a declarat recent ca in manifestul sau de 1.500 de pagini publicat chiar inaintea atacurilor, Behring Breivik se arata "fascinat de Japonia si Coreea".

In prezent, norvegianul risca 21 de ani de inchisoare pentru "terorism", dar pedeapsa ar putea ajunge la 30 de ani daca va fi judecat si pentru "crime impotriva umanitatii".

La 22 iulie, 77 de persoane au fost ucise in atacurile revendicate de Breivik, dintre care opt in explozia unei masini-capcana langa sedii guvernamentale din Oslo si 69 in atacul armat care a vizat o reuniune a tineretului laburist de pe insula Utoya.

Citeste si Jurnalul

Foto: EPA/Intact Images

Reportaj AFP despre "marele zid tiganesc" din Baia Mare: Locatarii sustin ca se simt ca la inchisoare... VIDEO! Cautatorii de aur vor sa se imbogateasca in Germania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x