Căutare Live

Boris Johnson vrea să sărbătorească ”respectuos” Brexitul

Premierul britanic Boris Johnson anunţă că vrea să sărbătorească ”respectuos” în weekendi, când Marea Britanie părăseşte în mod oficial Uniunea Europeană (UE), conştient de faptul că Brexitul continuă să împartă ţara, relatează Reuters.

”Ca toţi ceilalţi, voi ieşi demn din Uniunea Europeană”, a anunţat el într-un ”live” pe Facebook în care a răspuns, miercuri seara, întrebărilor publicului.

Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană vineri, la ora 23.00 GMT (sâmbătă, 1.00, ora României).

Evenimentul urmează să fie marcat prin petreceri în toată ţara - inclusiv lângă Parlament.

Însă Brexitul va fi deplâns totodată de mulţi dintre cei care au votat ”împotrivă” în referendumul din 2016, după o campanie conflictuală.

”Voi sărbători într-un fel care, sper, este respectuos faţă de amploarea evenimentului, care face dreptate demersului uimitor pe care l-a realizat Marea Britanie, dar care este de asemenea conştientă de sentimentele tuturor faţă de ceea ce facem noi”, a declarat Johnson.

Premierul urmează să se adreseze ţării într-o emisiune programată vineri la ora locală 22.00 (sâmbătă, 0.00, ora României).

”Este un mare moment pentru ţara noastră, este un moment de speranţă şi de oportunitate, dar este totodată, cred, un moment să ne unim în spirit şi încredere”, a apreciat şeful buvernului britanic.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Cetăţenii americani evacuaţi de la Wuhan, plasaţi în izolare într-o bază militară...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri