Antena Căutare

Brianna Caradja comenteaza protestele pentru BBC: "Aceste revolte sunt mai mari decat Revolutia din '89"

Romania il reinstaleaza pe Raed Arafat, titreaza BBC. Totusi, demisia lui Arafat a fost doar motivul initial al protestelor, mai scriu britanicii. Postul public britanic prezinta si parerea Briannei Caradja despre protestele care au aprins Romania.

Guvernul Romaniei a instalat, macar la nivel oficial, o stare de normalitate, dupa 5 zile de manifestatii impotriva planurilor de privatizare si a masurilor de austeritate, scrie BBC.

Fostul subsecretar de stat se va alatura din nou echipei care va redacta proiectul Sanatatii, mai scriu britanicii, care ii gresesc numele premierului, "Bloc", in loc de "Emil Boc".

Demisia lui Arafat a venit pe fondul unor presiuni din partea presedintelui, mai scriu acestia. Legat de revenirea fondatorului SMURD in sistem, BBC a reluat atat declaratiile lui Boc, cat si pe cele ale lui Arafat. "Revenirea mea nu se datoreaza presiunilor care au aparut in strada", declarase Arafat, citat de BBC.

Parerea protestatarului Brianna Caradja

Brianna Caradja a comentat online actiunile de strada din ultimele 5 zile din postura de protestatar. Astfel, aceasta le-a spus britanicilor ca Arafat a fost doar un catalizator al manifestatiilor.

"Doar pentru ca domnul Arafat a fost instalat asta nu inseamna ca actiunile de protest se vor opri. Oamenii au iesit in strada pentru ca vor sa lupte impotriva coruptiei din Guvern. Avem de-a face cu o criza, oamenii au inteles masurile de austeritate, dar chiar si asa, am suferit prea mult. A fost nevoie de demisia lui Arafat pentru ca oamenii sa iasa in strada, dar acum sunt mult mai multe lucruri la mijloc. Aceste rascoala sunt mult mai mari decat cele de la Revolutia din 1989.

"Imi iubesc tara si aceste proteste aduc un suflu nou. Dar lucrurile nu se vor schimba peste noapte. Se protesteaza pentru a grabi demisia presedintelui si pentru a avea loc noi alegeri", mai spune aceasta.

"Cei mai multi oameni protesteaza pasnic, dar au fost si o multime de arestari. De mult ori oamenii sunt retinuti fara nici un motiv, pur si simplu intra in multime si aleg indivizi la intamplare pe care ii duc in duba", mai spune Caradja.

"In ciuda celor 5 zile de protest presedintele este complet disparut. Doar dupa 3 zile, premierul a aparut la televior pentru o scurta declaratie de presa", a incheiat aceasta.

Foto: BBC.co.uk

O tanara de pe vasul de croaziera esuat, nepoata unei victime de pe Titanic... Marea Britanie: Biletul loto de un milion de lire, aproape pierdut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x