Statul american California se reînchide din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a anunţat luni închiderea barurilor şi a restaurantelor în spaţii închise la nivelul întregului stat, precum şi a bisericilor, a sălilor de sport şi a saloanelor de coafură din comitatele cele mai afectate de noul coronavirus. În cele mai mari două districte şcolare, Los Angeles şi San Diego, cursurile se vor desfăşura numai online, transmite Reuters.

Newsom a luat măsurile pe fondul numărului mare de cazuri care pun în dificultate spitalele din mai multe comitate rurale, în timp ce numărul infecţiilor a crescut în Los Angeles şi în părţi ale regiunii golfului San Francisco.

Los Angeles este al doilea cel mai mare district şcolar din Statele Unite şi, împreună cu San Diego, reuneşte 706.000 de elevi şi 88.000 de angajaţi.

Preşedintele Donald Trump, care doreşte să fie reales în noiembrie, a cerut redeschiderea şcolilor la nivel naţional, pentru ca elevii să înveţe în şcoli din toamnă. Campania sa consideră că redeschiderea şcolilor este un pas necesar pentru redresarea economică, în special pentru părinţii cu copii mici care lucrează.

Trump se află în urma rivalului său democrat Joe Biden în sondajele de opinie, atât la nivel naţional cât şi în statele care decid soarta alegerilor.

Florida, Arizona, California şi Texas sunt noile epicentre ale pandemiei din SUA. În ultimele două săptămâni, infecţiile au crescut rapid în circa 40 din 50 de state americane, potrivit unei analize a Reuters.

În pofida înregistrării a circa 28.000 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele două zile, Florida nu a anunţat noi măsuri, cum ar fi obligativitatea de a purta mască la nivelul statului, iar parcul Disney World din Orlando rămâne deschis.

Creşterea cazurilor de coronavirus din Florida a fost anunţată la câteva ore după ce Trump i-a atacat pe experţii medicali din guvernul său care coordonează reacţia SUA la pendemie, iar relaţiile sale cu epidemiologul Anthony Fauci s-a înrăutăţit.

Duminică, Florida a anunţat o creştere record a numărului cazurilor de coronavirus, de peste 15.000, în 24 de ore. Dacă Florida ar fi fost o ţară, s-ar afla pe locul patru în lume în funcţie de cele mai multe cazuri noi pe zi, în ura SUS, Braziliei şi Indiei, potrivit unei analize a Reuters.

Sursa : news.ro

Parteneri
Cele mai simpatice nume pentru câini. Cum îți poți numi patrupedul
Ai adoptat recent un patruped și cauți nume pentru câini? Noul membru al familiei are nevoie de o denumire care să se potrivească nu doar cu personalitatea lui, dar care să fie și ușor de pronunțat de toată lumea din casa ta. 
Catine.ro
Ultimele știri