Antena Căutare

Camera Reprezentantilor din SUA a aprobat majorarea plafonului de indatorare a tarii

Camera Reprezentantilor din Statele Unite a aprobat, in aceasta noapte, majorarea plafonului de indatorare a tarii, cu peste 2.000 de miliarde de dolari. Decizia trebuia luata pana la 3 august pentru ca Statele Unite sa nu intre in incapacitate de plata. Legea trebuie votata de Senat, care se va pronunta astazi, cu doar cateva ore inaintea termenului-limita.



Compromisul a starnit nemultumiri in ambele tabere: republicanii radicali cer reduceri si mai severe de cheltuieli, iar multi democrati ar fi dorit cresterea impozitelor pentru cei bogati. Dar, chiar si fara entuziasm, liderii celor doua partide au facut apel la un vot pozitiv, iar majoritatea deputatilor i-au ascultat.

Pe langa incertitudinea rezultatului, sedinta a cuprins si un alt moment emotionant: prima aparitie in Camera a deputatei Gabriele Giffords, grav ranita la cap intr-un atentat, in ianuarie. Deputata a votat, si ea, in favoarea legii.

Datoria publica a Statelor Unite este, in prezent, de peste 14.000 de miliarde de dolari. Transformata in bancnote, ar avea inaltimea unui bloc turn. Noua lege prevede majorarea plafonului de indatorare cu inca 2.100 de miliarde de dolari, suma ce ar putea acoperi in banconote suprafata pietei Victoriei.

Acordul trebuie votat acum si in Senat, unde democratii sunt majoritari, dar o surpriza neplacuta nu este cu totul exclusa.



Citeste si Antena3

Foto: EPA/Intact Images

Vladimir Putin: SUA "traiesc ca un parazit pe spinarea economiei globale"... Captura istorica, 1,2 tone de cocaina confiscate dintr-un iaht de lux in Marea Britanie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x