Antena Căutare

Când se va termina războiul din Ucraina, potrivit consilierului șefului de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski

Oleksi Arestovici, consilier al şefului de cabinet al preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski a vorbit despre scenariile pe care le ia în calcul, în ceea ce privește războiul inițiat de Rusia. Oleksi Arestovici consideră că războiul se va termina cel târziu în luna mai 2022.

Consilierului șefului de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski a vorbit despre scenariile luate în calcul în privința războiului din Ucraina

Profimedia

Consilierul consilier al şefului de cabinet al preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski a afirmat că războiul ar trebui să se termine cel târziu în luna mai a acestui an, pentru că Rusia nu va mai avea resurse care să susţină invazia, potrivit reuters.com.

„Cred că războiul se a termina cel târziu la începutul lunii mai, când ar trebui să încheiem un acord de pace. Se poate întâmla și ami devreme acest lucru, dar eu vorbesc despre cele mai târzii date posibile”, a afirmat el.

Citește și: Care sunt cele 6 condiții ale Rusiei pentru încetarea focului. Ce pretenții are Vladimir Putin pentru a opri războiul din Ucraina

Oleksi Arestovici: Războiul se va termina cel târziu în luna mai

„Suntem la răscruce acum: fie vom încheia un acord de pace rapid, într-o săptămână sau două, cu retragerea trupelor şi tot ce mai implică, fie va exista o tentativă de a aduna să zicem nişte sirieni pentru runda doi şi, când îi ‘măcinăm’ şi pe ei, un acord la jumătatea lunii aprilie sau spre sfârşitul lunii aprilie”, a precizat consilierul ucrainean. Un scenariu “total nebun” ar fi ca Rusia să trimită recruţi care să aibă doar o lună de pregătire” a declarat consilierul lui Arestovici.

Mâna dreaptă a lui Volodimir Zelenski a mai spus că şi după ce se va semna un acord de pace între Ucraina și Rusia ar mai putea exista mici ciocniri timp de un an.

Citește și: Ucraina a pierdut legăturile cu centrala nucleara Cernobîl. Nu mai pot fi furnizate informaţii referitoare la situaţia acesteia

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.

Volodimir Zelenski, mesaj din timpul războiului cu Rusia: „Războiul trebuie să se termine”

Volodimir Zelenski transmite zilnic mesaje din miezul războiului dintre Rusia și Ucraina.

„Le sunt recunoscător ruşilor care susţin Ucraina şi ies în stradă în fiecare zi şi luptă pentru noi şi pentru ei înşişi. Ei luptă pentru pace. Războiul trebuie să se termine. Este necesar să ne aşezăm la masa negocierilor, dar pentru discuţii oneste şi de fond şi în interesul oamenilor, nu pentru o veche ambiţie criminală. Lumea nu crede în viitorul Rusiei, nu vorbeşte despre asta. Nu există un singur cuvânt, nicio singură perspectivă. Ei vorbesc despre noi, ne ajută. Sunt gata să ne ajute cu reconstrucţia după război. Pentru că toată lumea a văzut că, pentru oamenii care se apără atât de eroic, va veni „după război”, a transmis Zelenski zilele trecute.

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj neașteptat soldaților ruși. Ce le-a promis dacă se vor preda: „De ce să muriți?”... Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, imagini înduioșătoare cu refugiați veniți în România. Ce a publicat soția lui Z...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x