Antena Căutare

Cât e salariul minim pe economie în Rusia. Vladimir Putin încasează de 72 de ori mai mult

Diferența uriașă dintre salariul lui Vladimir Putin și salariul minim pe economie oferit în Rusia. În jurul sumelor fabuloase încasate de președinte sunt foarte multe controverse.

colaj de fotografii cu  vladimir putin Galerie
Vladimir Putin susține că are 140.000 de dolari salariu și că are un apartament de 800 de metri pătrați. | Getty

Vladimir Putin susține că are 140.000 de dolari salariu și că are un apartament de 800 de metri pătrați. Valoarea reală este, însă, un mister pe care nimeni nu îl poate rezolva. În acte, președintele rus Vladimir Putin pare un om de stat umil cu un venit modest. Kremlinul susține că Putin câștigă un salariu anual de 140.000 de dolari.

Care este salariul minim pe economie în Rusia

Potrivit Salary Explorer, salariul mediu variază de la 26.200 RUB (cea mai mică medie) , adică 246,01 de dolari, la 463.000 RUB (cea mai mare medie) în Rusia, adică 4.347,42 de dolari. . Și salariul minim în țară este de 12.130 RUB pe lună (162,42 USD). Salariul mediu pe oră în Rusia este de 600 RUB sau 8,09 USD (dolari SUA), iar salariul minim pe oră este de 150 RUB (2,01 USD).

Rusia are un salariu mediu de 110.000 RUB pe lună (1.472,90 USD). Aceasta înseamnă că jumătate din populație câștigă mai puțin de 110.000 RUB, în timp ce cealaltă jumătate câștigă mai mult de 110.000 RUB, potrivit timedoctor.com.

În plus, majoritatea cetățenilor ruși primesc un salariu nominal mediu (compensația monetară pe care o primește un angajat, excluzând beneficiile precum locuința) de 51.229 RUB/lună. Cu toate acestea, aceste cifre variază în funcție de ocupație, experiență și alți factori.

Cât încasează Vladmir Putin. De ce salariul său din acte este considerat fals și ce avere are

Vladimir Putin susține că are 140.000 de dolari salariu și că are un apartament de 800 de metri pătrați. Valoarea reală este, însă, un mister pe care nimeni nu îl poate rezolva. În acte, președintele rus Vladimir Putin pare un om de stat umil cu un venit modest. Kremlinul susține că Putin câștigă un salariu anual de 140.000 de dolari.

Activele sale dezvăluite public includ un apartament de 800 de metri pătrați, o remorcă și trei mașini. Însă, potrivit unor experți, el ar putea fi cel mai bogat om din lume, cu active de până la 200 de miliarde de dolari. Deși aceasta este o sumă de neimaginat, poate că această cifră nu este atât de exagerată pentru Putin.

Citește și: Ce avere ar avea Vladimir Putin, președintele Rusiei. Ar fi de fapt cel mai bogat om din lume

Ce adăpostește în palatul impresionant Vladimir Putin

Putin este adesea văzut cu ceasuri de lux de ultimă generație, care sunt vândute cu amănuntul. El a fost fotografiat purtând ceasul Patek Philippe Perpetual Calendar în valoare de 60.000 de dolari și se presupune că deține un A. Lange & Sohne Toubograph de 500.000 de dolari, precum și alte modele fanteziste. Conacul de la Marea Neagră de 1,4 miliarde de dolari

Se zvonește că Putin este proprietarul unui conac frumos de 190.000 de metri pătrați, așezat pe o stâncă care are vedere la Marea Neagră. Această proprietate de coastă este reputată ca fiind cea mai mare reședință privată din țară și servește drept palat privat numit „Cabana lui Putin”.

Proprietatea este terenul de joacă al lui Putin, cu tavane cu fresce, o piscină de marmură căptușită cu statui ale zeilor greci, o casă de oaspeți de 27.000 de metri pătrați, spa-uri cu hamam tradiționale, un salon muzical, dressinguri pentru tot personalul său, un amfiteatru, un patinoar de hochei pe gheață de ultimă generație, un cazinou în stil Vegas, un club de noapte echipat cu stâlpi de stripteuse, un bar care prezintă peste 100.000 USD plin cu sticle de vin și băuturi spirtoase, o sală subterană de degustare cu vedere la apă și multe altele, potrivit Fortune.com.

Cea mai mare parte a conacului este decorată de un brand italian de lux exclusiv numit Citterio Atena, inclusiv canapele în stil Ludovic al XIV-lea, 500.000 USD în mobilier de sufragerie și o masă de bar de 54.000 USD. Are chiar și băi amenajate cu perii de toaletă italiene de lux de 850 USD și suporturi pentru hârtie igienică de 1.250 USD.

Pe lângă toate mobilierul extravagant, două milioane de dolari anual sunt cheltuiți doar pentru a menține amenajarea proprietății de către un personal de 40 de persoane. Conacul de la Marea Neagră a fost proiectat de arhitectul italian Lanfranco Cirillo și a costat 1,4 miliarde de dolari.

Potrivit unei investigații Reuters, banii pentru acest proiect extravagant ar fi fost spălați prin proiectul național de 1,3 trilioane de ruble al țării, numit „Sănătate”, în care statul a cumpărat echipamente medicale scumpe de la o companie deținută de prietenii lui Putin, Shamalov și Gorelov, la prețuri mari decât prețul pieței. Înregistrările arată că cei doi bărbați au trimis aproximativ 56 de milioane de dolari în conturile bancare elvețiene ale unei companii din Belize. Apoi, contul din Belize a transferat aproximativ 48 de milioane de dolari într-un cont controlat de Medea Investment - o companie controlată de însuși Cirillo. Moscow Times relatează că Shamalov, Gorelov și Cirillo au negat toate acuzațiile.

Citește și: Ce studii are Volodimir Zelenski. Deși a fost comediant și acum e președinte, profesia lui de bază e alta

Kremlinul neagă proprietatea lui Putin asupra palatului, spunând că acesta aparține unui om de afaceri bogat. Dar analiștii ruși o numesc o minciună flagrantă, spunând că niciun om de afaceri nu poate avea proprietăți păzite de FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei) cu o zonă interzisă de zbor deasupra.

Vladimir Putin deține avioane, elicoptere și mașini de lux

În afară de Conacul de la Marea Neagră și alte 19 case și 700 de mașini, Putin ar avea o colecție de 58 de avioane și elicoptere, inclusiv un avion de 716 milioane de dolari numit „Kremlinul Zburător”, care are o toaletă din aur.

Nu este surprinzător având în vedere gustul lui pentru arhitectura grandioasă, neoclasică. Și pentru a-și menține opțiunile deschise pe uscat, aer sau mare, el are și un mega yacht de 100 de milioane de dolari proiectat de un producător de submarine nucleare din marina rusă, potrivit Fortune.com..

Cifra de 200 de miliarde de dolari a fost estimată de finanțatorul Bill Browder, care, într-o mărturie în fața Comitetului Judiciar al Senatului SUA în 2017, a spus că Putin și-a strâns cea mai mare parte a averii după ce un tribunal de la Moscova l-a închis pe oligarhul Mihail Hodorkovski în 2003 pentru fraudă și evaziune fiscală: „După condamnarea lui Hodorkovski, ceilalți oligarhi s-au dus la Putin și l-au întrebat ce trebuie să facă pentru a evita să stea în aceeași cușcă cu Hodorkovski, potrivit sursei citate.

Pe lângă toate acestea, faimoasele Panama Papers au dezvăluit o rețea de tranzacții offshore secrete și împrumuturi în valoare de două miliarde de dolari care îl vizează Vladimir Putin în 2016.

Vladimir Putin neagă toate aceste acuzații, recunoscând doar o formă diferită de bogăție: „Sunt cel mai bogat om, nu doar din Europa, ci din întreaga lume: adun emoții. Sunt bogat prin faptul că poporul Rusiei mi-a încredințat de două ori conducerea unei mari națiuni precum Rusia. Cred că aceasta este a mea cea mai mare bogăție”. Și în ciuda tuturor doecumentelor și a mărturiilor stivuite împotriva lui, președintele rus figurează în cate cu un stil de viață simplu, de clasă de mijloc, potrivit Fortune.com..

Ce studii are Volodimir Zelenski. Deși a fost comediant și acum e președinte, profesia lui de bază e alta... Orașul considerat de Volodimir Zelenski „locul potrivit" pentru discuţii de pace la nivel înalt între Rusia și Ucra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x