Antena Căutare

Ce state sunt mai sigure decat SUA, Japonia si UE in privinta datoriei

Situatiile financiare ale SUA, Japoniei si Uniunii Europene au devenit atat de riscante incat investitorii cauta deja alte state pentru ca investitiilor lor sa fie sigure.

Fondul de investitii PIMCO Total Return a inceput deja din februarie sa isi vanda obligatiunile oferite de Trezoreria SUA. Aceasta are active de 236,9 miliarde de dolari si este o unitate a Pacific Investment Management (PIMCO), care este cel mai mare fond de obligatiuni din lume, care manageriaza 1,3 trilioane de dolari. PIMCO este o subsidiara a asiguratorului german Allianz.

SUA va "ramane fara gaz" in data de 2 august daca Congresul nu va vota extinderea limitei de indatorare inscrisa in lege, de 14,294 trilioane de dolari. Republicanii si Democratii trebuie sa ajunga la un acord pentru a evita ca SUA sa intre in incapacitate de plata.

Bill Gross, directorul general al PIMCO nota in urma cu o saptamana ca SUA, cea mai mare economie a lumii, are obligatii financiare de 100 de trilioane de dolari daca se adauga la datoria publica programele sociale sau de sanatate.

La inceputul acestei luni, Tomoya Masanao, seful portofoliului japonez al PIMCO, a spus ca societatea a inceput sa reduca expunerea pe datorii emise de guvernele japonez si american.

Japonia este unul dintre cele mai indatorate state din lume, cu 228% din produsul sau intern brut de 4,5 trilioane de dolari. PIMCO s-a reorientat catre investitii mult mai atractive, precum obligatiunile emise de Australia, Canada, Brazilia sau Mexic.

Tot articolul, in Jurnalul National

Amenda pentru France Telecom, in Polonia... PIMCO: Grecia si alte state europene vor intra in faliment!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x