Antena Căutare

CIA: Rusia a bombardat Ambasada americana din Tbilisi

Serviciile americane de informatii au conchis intr-un raport clasificat, la sfarsitul anului trecut, ca Serviciul militar de informatii al Rusiei este responsabil pentru explozia unei bombe in exteriorul ambasadei SUA din Tbilisi, in septembrie 2010, relateaza Washington Times, in editia electronica.

Doi oficiali americani au declarat ca raportul clasificat referitor la incidentul de la 22 septembrie sustine rezultatele Ministerului georgian de Interne, potrivit carora un oficial din Serviciul militar de informatii rus este responsabil pentru explozie.

Washington Times a relatat saptamana trecuta ca Sota Utiasvili, director de informatii si analize in Ministerul georgian de Interne, a declarat ca explozia de la ambasada si altele din tara sa sunt opera unui ofiter din Serviciul militar de informatii rus, maiorul Ievgheni Borisov. Un purtator de cuvant al ambasadei ruse la Washington, Ievgheni Horisko, a respins acuzatiile georgiene.

Un oficial american declara acum, ca raportul serviciilor americane de informatii confirma versiunea georgiana: „Este scris negru pe alb: Serviciul militar de informatii rus (GRU) a coordonat exploziile". Un alt oficial care a citit sumarul de trei pagini al raportului a afirmat ca acesta il mentioneaza pe maiorul Borisov si ca face o legatura intre el si deflagratii.

Raportul a fost redactat de CIA, cu sprijinul intregii comunitati americane de informatii, si a examinat explozia de la ambasada si pe celelalte care au afectat Georgia incepand de vara trecuta.

Raportul a fost finalizat in decembrie, iar membri ai Casei Albe si ai Comisiei de informatii din Senat au fost informati in ianuarie. Departamentul de Stat a abordat acest subiect la cel mai inalt nivel cu Ministerul rus de Externe, au subliniat doi oficiali din administratia Barack Obama.

Un tribunal georgian deja l-a condamnat pe maiorul Borisov, in contumacie, pentru rolul sau in explozii. Oficiali americani si georgieni au declarat ca acesta se afla in provincia separatista georgiana Abhazia.

Sursa: Jurnalul National

Foto: contraalliance.com

Breivik este inchis intr-un fost lagar de concentrare nazist... Asasinul norvegian a cerut acces la site-ul WikiLeaks in inchisoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x