Antena Căutare

Cifrele dezastrului! Cea mai mare pădure tropicală din lume a pierdut peste 10.000 de kilometri pătrați de vegetație

Defrisările din Pădurea Amazoniană din acest an au depășit pragul de 10.000 de kilometri pătrați pentru prima data în ultimii zece ani. Conform procentajelor, defrisările au crescut cu 43% față de ultimele 12 luni.

Cifrele dezastrului! Cea mai mare pădure tropicală din lume a pierdut peste 10.000 de kilometri pătrați de vegetație
Pădurea Amazoniană, cifre dezastruoase

În total, cea mai mare pădure tropicală din lume, pădurea amazoniană, a pierdut 10.100 de kilometri pătraţi într-un singur an, faţă de 7.033 de kilometri pătraţi între august 2017 şi iulie 2018. Doar în anul 2008, Pădurea Amazoniană a mai pierdut 12,287 de kilometri pătrați de vegetație.

Citește și: Dispare pădurea amazoniană? Incendiile puternice din această vară au distrus 17% din cea mai mare pădure a planetei

Statul amazonian Para este cel mai afectat, cu 44% din defrişările totale în această perioadă de 12 luni şi 75% din defrişările teritoriilor indigene.

Pădurea Amazoniană este cea mai mare pădure tropicală din lume şi este considerată cheia în lupta împotriva schimbărilor climatice datorită cantităţilor considerabile de dioxid de carbon din atmosferă pe care le absoarbe.

Citește și: „Casa noastră arde”. Incendiile din Amazon vor afecta lupta împotriva schimbărilor climatice

În aceasta vară, pădurea a fost afectată de un incendiu care a durat o perioadă mult prea lungă și care a afectat peste 20% din suprafața totală a acesteia.

Citește și: Cea mai mare pădure a planetei arde de peste 16 zile. Fumul provocat de incendii a lăsat Sao Paulo în beznă VIDEO

Hashtagul „PrayforAmazonia” a devenit o tendință în luna august pe rețeaua socială Twitter, iar mai multe persoane cunoscute din lume au donat bani pentru a opri flăcările.

Foto - Rubble este cea mai bătrână pisică din lume! Aceasta are vârsta cât jumătate din media de viața a unui om.... Premierul irakian Adil Abdul-Mahdi demisionează după două luni de contestare, în urma îndemnului marelui ayatollah Ali S...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x