Antena Căutare

Cine este Brenton Tarrant, autorul atacului din Noua Zeelandă și ce visa să ajungă

Cine este Brenton Tarrant, autorul atacului din Noua Zeelandă soldat cu 50 de morți și câteva zeci de răniți și ce spera să obțină în urma atacului armat asupra celor două moschei.

Cine este Brenton Tarrant, autorul atacului din Noua Zeelandă și ce visa să ajungă
Brenton Tarrant | publika.md

Cine este Brenton Tarrant, autorul atacului din Noua Zeelandă soldat cu 50 de morți și câteva zeci de răniți și ce spera să obțină în urma atacului armat asupra celor două moschei.

Brenton Tarrant este autorul atacului din Noua Zeelandă vinerea trecută, pe 15 martie. Atacurile ce au avut loc în două moschee din Noua Zeelandă s-au soldat cu 50 de morți. Brenton Tarrant în vârstă de 28 de ani a fost descris de primul ministru al Australiei, Scott Morrison ca fiind un extremist și un terorist violent. Intenția lui era să stârnească o atmosferă de panică și teamă, instigând oamenii la violență împotriva musulmanilor.

Din nefericire, tânărul Brenton Tarrant nu era cunoscut în rândul secțiilor de poliție din Australia ca fiind un extremist violent sau un terorist și nu apărea pe nicio listă cu persoane periculoase. Vineri, 15 martie, poliția a mai arestat încă 3 persoane împreună cu Tarrant. Cu toate acestea, se spune că teroristul a acționat de unul singur.

Cine este Brenton Tarrant

Brenton Tarrant a petrecut destul de puțin timp în Australia în ultimii patru ani, iar ca antecedente penale apar doar câteva infracțiuni în trafic. El a lucrat ca instructor în sala de gimnastică Big River Gym din Grafton, un oraș mic aflat la 500 kilometrii de Sydney.

După moartea tatălui său în 2011, Tarrant și-a folosit moștenirea pentru a călători la nivel internațional, ajungând până și în Franța unde pretindea că a fost martorul unei invazii de imigranți. Tracy Gray, proprietarul sălii de gimnastică unde Tarrant a lucrat, a declarat că e posibil ca toate călătoriile pe care Tarrant le-a întreprins ar fi putut să îi schimbe gândirea și perspectiva asupra lumii.

Bunica lui Brenton Tarrant este de aceeasși părere. Ba mai mult, aceasta susține că el ar fi putut avea niște probleme psihice având în vedere că cei din media spun că Tarrant a planificat acest atac cu mai mult timp inainte.

Cu mai mult timp în urmă, Tarrant scria într-un manifest de 74 de pagini pe care l-a postat online înainte de cele două atacuri “ Originea limbii pe care o vorbesc e europeană, cultura mea e europeană, orientările mele politice sunt europene, ideile mele filozofice sunt europene, identitatea mea e europeană și, cel mai important, sângele meu e european”.

Această declarație subliniază ideologia sa neo-fascistă anti-imigrare, evidențiând declinul civilizației europene din cauza imigranților. Deși Brenton Tarrant se descria ca fiind un alb obișnuit, el specula că va ar putea ajunge precum Nelson Mandela care a petrecut 27 de ani în înschisoare, iar apoi a obținut Premiul Nobel pentru pace. Declarațile sale arată clar caracterul său rasist, crezând cu tărie în supremația albilor peste tot prin lume.

Tarrant spunea că una dintre persoanele care reprezintă o inspirație pentru el este Candance Owens. El era fermecat de ideile ei și punctele ei de vedere cu privire la actele de violență și puterea acestora asupra celor care se lasă asupriți.

Profesorul Greg Barton, președintele politicii islamice globale de la Alfred Deadkin Institute for Globalisation & Citizenship îl caracteriza pe Tarrant ca suferind de un narcism nesănătos, tipic teroriștilor. Profesorul a mai declarat că acest tânăr ar fi fost atras de fantezia întunecată de a sări de a se transforma dintr-un simplu om într-un erou ( zero to hero), exact cum făcuse Anders Behring Breivik, în atacul din moscheea din Quebec în ianuarie 2017.

Sâmbătă, 16 martie, Tarant a fost prins, audiat și condamnat pentru crimă.

Sursă foto: publika.md

Cutremurător! O mireasă a rămas văduvă la patru zile de la ”nunta de vis”! Soțul ei avea doar 28 de ani... Atac armat în Olanda! Cel puțin o persoană a murit, iar altele au fost rănite! Martor: ”A început să tragă sălbatic!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x