Cine sunt vinovații pentru cei 39 de morţi şi 70 de răniţi din Turcia? PRIMELE DETALII despre autorii carnagiului

 

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, luni, atentatul comis de Revelion într-un club de noapte din Istanbul, soldat cu 39 de morţi şi 70 de răniţi, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.Individul care a comis carnagiul din Clubul de noapte Reina din Istanbul, de Revelion, este în continuare în libertate.

Autoritățile turce consideră că atacatorul care a ucis 39 de persoane într-un club din Istanbul în noaptea de Anul Nou are legături cu organizația jihadistă Statul Islamic (SI) și ar putea fi originar din Asia Centrală, scrie luni cotidianul Hürriyet, citat de AFP.

Fără a cita surse, publicația afirmă că bărbatul, dat încă în urmărire, este suspectat de legături cu SI și ar putea fi de origine kârgâză sau uzbekă.

Conform Hürriyet, anchetatorii consideră posibil ca atacatorul din noaptea de Anul Nou să aibă legături cu celula care a comis triplul atentat sinucigaș din iunie de pe aeroportul din Istanbul, soldat cu 47 de morți și atribuit SI.

Cotidianul mai scrie că poliția și serviciile secrete au primit informații privind riscul unui atac al SI în noaptea de Anul Nou în mai multe orașe din Turcia.

Numeroase arestări și percheziții au avut loc în toată luna decembrie în tentativa de prevenire a unui eventual atentat. 

Într-un alt articol, Hürriyet mai scrie că Turcia a primit o avertizare din partea serviciilor de informații americane pe data de 30 decembrie cu privire la un posibil atac terorist la Istanbul sau Ankara în noaptea de Anul Nou. Locul atacului nu era specificat în această avertizare, menționează articolul.

Autoritățile tuce nu au oferit deocamdată nicio informație despre atacatorul din clubul de noapte Reina, pe urmele căruia s-a declanșat o vastă operațiune de căutare.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe