Antena Căutare

CNN şi WHCA cer preşedintelui Trump să denunţe un clip în care este prezentată violenţa împotriva presei

Reţeaua CNN şi Asociaţia Corespondenţilor la Casa Albă (WHCA) fac apel la preşedintele american să denunţe un videoclip care a fost prezentat săptămâna trecută la o conferinţă pro-Trump, în care demnitarul este prezentat distrugând figuri ce reprezintă entităţi media.

Reţeaua CNN şi Asociaţia Corespondenţilor la Casa Albă (WHCA) fac apel la preşedintele american să denunţe un videoclip care a fost prezentat săptămâna trecută la o conferinţă pro-Trump, în care demnitarul este prezentat distrugând figuri ce reprezintă entităţi media.

New York Times a scris că acest clip a fost difuzat la o conferinţă ce a avut loc în Florida, la complexul de golf Doral al lui Trump. Clipul prezintă un masacru la o biserică preluat din filmul „Kingsman: The Secret Service” (2014). Faţa lui Trump este suprapusă atacatorului, iar figurile victimelor sunt înlocuite cu logo-uri ale unor entităţi media ca CNN, Politico, NPR şi PBS, dar şi ale unor oponenţi ai preşedintelui, între care Bernie Sanders, Hillary Clinton şi fostul preşedinte Obama.

Biserica era denumită în clip „Church of Fake News”.

Donald Trump Jr. şi Sarah Sanders, fostă purtătoare de cuvânt a preşedintelui american, urmau să ia cuvântul la conferinţa organizată de grupul American Prosperity. Reprezentanţii celor doi au declarat pentru NY Times că nu au văzut videoclipul la conferinţă.

CNN a lansat duminică un comunicat în care cere lui Trump şi familiei lui să condamne videoclipul, spunând că în caz contrar vor demonstra că sprijină violenţa.

„Din păcate, nu este prima dată când susţinătorii preşedintelui promovează violenţa faţă de media într-un videoclip pe care, aparent, îl găsesc amuzant. (...) Imaginile arătate sunt ruşinoase şi înspăimântătoare”, a transmis reţeaua de televiziune. „Preşedintele şi familia lui, Casa Albă şi echipa de campanie a lui Trump trebuie să îl condamne imediat în cei mai duri termeni”.

În plus, Asociaţia Corespondenţilor la Casa Albă a transmis că a fost îngrozită şi a cerut, de asemenea, lui Trump să se exprime cu privire la clip.

„Toţi americanii ar trebui să condamne această descriere a violenţei faţă de jurnalişti şi oponenţii politic ai preşedintelui”, a spus preşedintele Asociaţiei, Jonathan Karl. „I-am spus preşedintelui că retorica sa ar putea incita la violenţă. Acum facem apel la el şi la toţi cei asociaţi cu această conferinţă să denunţe videoclipul şi să afirme să violenţa nu îşi are locul în societatea noastră”.

Organizatorul evenimentului, Alex Phillips, a condamnat videoclipul într-un comunicat transmis duminică publicaţiei NY Times, iar purtătorul de cuvânt al lui Trump a declarat pentru ziar că nu ştia nimic despre asta.

Anul trecut, un susţinător al Donald Trump a trimis 16 dispozitive explozive mai multor critici ai preşedintelui, iar două dintre acestea au ajuns la CNN. Nu au existat victime.

Sursa : news.ro

Donald Trump se pregăteşte să impună sancţiuni economice Turciei din cauza incursiunii în Siria... Macron şi Merkel îndeamnă Turcia să-şi oprească atacul în Siria...
Horoscopul zen al lunii iunie. Cum reușesc nativii să treacă peste probleme în această vară
Dacă nu credeai până acum, există chiar și un horoscop zen al lunii iunie. De fapt, îl...
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023. Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu adevărat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023 spune că Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu...
Parteneri
Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x