Antena Căutare

Compania aeriană Qantas a testat cel mai lung zbor fără oprire din lume, între New York şi Sydney

Compania aeriană Qantas a testat cel mai lung zbor fără oprire din lume, între New York şi Sydney, care a durat 19 ore şi 16 minute, realtează Euronews.

Compania aeriană Qantas a testat cel mai lung zbor fără oprire din lume, între New York şi Sydney, care a durat 19 ore şi 16 minute, realtează Euronews.

Avionul a transportat 49 de pasageri şi membri ai echipajului şi a efectuat experimente pentru a evalua sănătatea persoanelor aflate la bord.

Operatorul aerian a anunţat că a monitorizat ”undele creierului pilotului, nivelul de melatonină şi starea de vigilenţă”. Zborul a mai testat iluminarea cabinei şi ajustarea momentelor de servire a meselor, pentru a reduce efectul diferenţei de fus orar.

”Este o premieră importantă pentru aviaţie. Sperăm să fie o avampremieră a unui serviciu regulat care va accelera călătoriile oamenilor dintr-o parte a globului în alta”, a declarat Alan Joyce, direcotrul general al Qantas Group, care s-a aflat la borsul avionului.

Căpitanul Sean Golding a condus o echipă de patru piloţi aflaţi la bord.

Joyce a explicat într-un comunicat că zborurile de noapte încep cu cina, dar că pentru zborul test s-a început cu prânzul, iar luminile au rămas aprinse timp de şase ore, în conformitate cu momentul din zi al ajungerii la destinaţie.

Grupul intenţionează să mai efectueze încă două curse test, de la Londra la Sydney în noiembrie şi de la New York la Sydney în decembrie. Qantas va decide în decembrie dacă va efectua curse regulate fără escală pe distanţe foarte lungi.

Sursa : news.ro

Semnal de alarmă în Australia. Ziare editate cu texte acoperite de tuș negru... Țara arde și… tânăra dansează provocator! A văzut flăcările și dezastrul din Barcelona și s-a gândit să facă „twerking”,...
Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie
Previziunile astrale oferă anumită posibilități, iar horoscopul dragostei pentru luna iunie...
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023. Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023 spune că Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici, iar...
Parteneri
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară. Desert simplu și delicios, de vară
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x