Antena Căutare

Copii romani orfani, vanduti in Italia pe mii de euro

Doi copii din judetul Valcea au fost salvati de politia italiana din mainile unor traficanti de carne vie.

Cei doi minori de 15 si respectiv 16 ani sunt orfani si disparusera din Centrul de Plasament Numarul 5 din Ramnicu Valcea inca din data de 28 octombrie, cand conducerea institutiei a si alertat oamenii legii cu privire la incident.

Surse din cadrul anchetatorilor au declarat ca pentru fiecare copil in parte s-au platit 3000 de euro carausului care avea misiunea de a-i transporta Italia, cu un microbuz.

"O parte din acest grup era specializat in identificarea acestor minori, care proveneau din diverse orfelinate, in special din judetul Valcea, care apoi erau dusi in Italia", a declarat colonelul Ioan Popa, atasat MI in Italia. In prezent, copiii sunt in siguranta.

"Politistii de la Compartimentul Urmariri au discutat anterior cu colegii celor doi minori si rezulta ca acestia intentionau sa plece in strainatate. Din acest motiv, in ziua in care s-a sesizat disparitia lor, politistii i-au dat in consemn la frontiera si in urmarire generala. Autoritatile italiene i-au depistat pe cei doi minori care erau insotiti de trei persoane majore, una din judetul Valcea.

Tot articolul, in Jurnalul National

Holera a ajuns si in Port-au-Prince... VIDEO! Iarna grea in Spania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x