Antena Căutare

Se schimbă tot în cazul ”camionului morții”! Cu ce s-ar ocupa, de fapt, șoferul care a transportat cele 39 de cadavre

Se schimbă tot în cazul ”camionului morții”. Au apărut noi detalii legate de șoferul nord-irlandez care a fost arestat sub suspiciunea de omor, după ce a transportat 39 de cadavre.

După aproape 12 ore de cercetări la fața locului, anchetatorii britanci au mutat camionul în care 39 de oameni au pierit în condiții înfiorătoare, în containerul unde temperatura era de minus 25 de grade celsius.

Opt femei și 31 de bărbați au pierit în camionul pe care îl conducea șoferul nord-irlandez. Victimele erau de naționalitate chineză, potrivit autorităților.

Cel mai probabil, șoferul camionului frigorific, Morris Robinson, un nord-irlandez în vârstă de 25 de ani, făcea parte dintr-o rețea de trafic de persoane. Polițiștii au făcut deja mai multe percheziții în Irlanda de Nord.

”Camionul este mutat într-un loc securizat, la Tilbury Docks, pentru ca trupurile să fie mutate fără a prejudicia demnitatea victimelor. Încă nu le-am identificat și trebuie să analizăm cu toată delicatețea această chestiune”, a spus Pippa Mills, de la Poliția din Essex.

Anchetatorii încearcă să reconstituie traseul pe care l-a parcurs ”camionul morții” înainte ce acesta să fi ajuns miercuri dimineață în Essex, la 25 de kilometri de Londra. Se crede că remorca, nu și partea din față, cu cabină și motor, a fost adusă cu feribotul din Bruges. Nu se știe de unde ajunsese în portul belgian. Inițial, s-a crezut că a plecat din Bulgaria, pentru că acolo era înmatriculat camionul, dar autoritățile de la Sofia au demontat această ipoteză.

”Camionul a fost înmatriculat în 2017, în Bulgaria. O femeie din Irlanda a depus actele, apoi tirul a părăsit Bulgaria și nu a mai revenit niciodată în țară. Șoferul e irlandez.”, a declarat Boyko Borisov, prim-ministrul Bulgariei.

Pe parbrizul ”camionului morții” au fost lipite stickere irlandeze și se știe că numeroase camioane irlandeze sunt înmatriculate în Bulgaria, din motive fiscale.

Un martor a declarat la poliție că a văzut camionul fără remorcă parcat marți după-amiază, cu zece ore înainte să se ducă la docuri, în așteptarea feribotului.

Numărul mare de victime sugerează o activitate de trafic de ființe umane, o rețea ce aduce clandestin migranți în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Decizia amânării Brexitului, amânată la începutul săptămânii viitoare... Cel puţin 16 morţi în Etiopia în manifestaţii împotriva premierului Abiy Ahmed, laureatul Nobelului Păcii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x