- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vladimir Putin călătorește într-o limuzină blindată de șapte tone, despre care se spune că ar putea rezista atacurilor cu bombe și arme chimice. Gigantul limuzină Aurus Kortezh are anvelope run-flat, proiectate să reziste când sunt perforate, sticlă armată de 6 centimetri, un sistem de compresie a aerului pentru a proteja împotriva atacurilor cu gaz, blindaj și o ieșire de urgență prin portbagaj, potrivit The Sun.
De asemenea, bolidul recunoaște indicatoarele rutiere și își limitează viteza, iar atunci când se confruntă cu o coliziune, Aurus poate muta automat scaunele pasagerilor într-o poziție mai sigură, strânge toate centurile de siguranță și apoi închide toate ușile și geamurile.
Cât valorează bolidul Aurus Kortezh, în care călătorește Vladimir Putin
Bolidul a fost construit la institutul auto de stat NAMI din Moscova și realizat din piese produse în Rusia. Kortezh a fost văzut pentru prima dată la o ceremonie de inaugurare în mai 2018.
Bolidul Aurus Kortezh are un motor V8 de 4,4 litri și o lungime de 7 metri și valorează 1.308.900 dolari, bani asigurați din bugetul de stat.
Vladimir Putin, care a inițat un război împotriva Ucrainei, a călătorit anterior cu un Mercedes-Benz S600 Guard Pullman, la fel ca predecesorul său, Dmitri Medvedev. Primul președinte al Rusiei, Boris Elțin, a călătorit cu un Mercedes-Benz S500.
Care sunt cele 6 cerințe ale lui Putin pentru încetarea războiului
Primele cinci cerințe ale lui Putin ar necesita modificarea constituției Ucrainei.
Iată care sunt cele 6 cerințe ale lui Putin pentru încetarea războiului.
- 1. Oprirea procesului de aderare la NATO. Statut neutru al Ucrainei. Rusia este gata să devină unul dintre garanți.
- 2. Rusa să devină a doua limbă de stat. Abolirea tuturor legilor care o încalcă.
- 3. Recunoașterea Crimeei ca parte a Federației Ruse de către Kiev.
- 4. Recunoașterea de către Ucraina a independenței republicilor Donețk și Lugansk în limitele administrative ale regiunilor (inclusiv teritoriile controlate în prezent de Ucraina).
- 5. "Denazificare". Interzicerea activităților partidelor ultra-naționaliste, naziste și neonaziste și organizațiilor publice, abolirea legilor existente privind glorificarea naziștilor și neonaziştilor.
- 6. „Demilitarizarea Ucrainei”. Renunțarea completă la arme ofensive, aici ar putea fi incluse orice tip de arme.
Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.
Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.
Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.
Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.
Cel mai bun prieten al militarilor ucraineni. Cartuș, cățelul care ajută la găsirea proiectilelor neexplodate... Hackerii Anonymous au dezvăluit cine este „măcelarul din Bucha”, persoana care e responabilă pentru masacrarea a sute de...