Antena Căutare

Distanta oficiala dintre Pamant si Soare, stabilita de UAI: 149.597.870.700 de metri

Unitatea astronomica, aproximativ egala cu distanta dintre Pamant si Soare, folosita pentru a exprima distantele din Univers, nu va mai fluctua, ea fiind oficial stabilita de Uniunea Astronomica Internationala (UAI), informeaza AFP. Unitatea astronomica este de acum inainte egala cu 149.597.870.700 de metri, o valoare conventionala aleasa pentru a fi compatibila cu constantele astronomice in vigoare din 2009, potrivit Observatorului din Paris.

Schimbarea este la fel de virtuala pe cat este de arbitrara: orbita terestra reprezinta o elipsa, iar distanta dintre planeta noastra si Soare nu este, deci, fixa. Nu va exista niciun impact asupra vietii cotidiene, iar lumina de la Soare va avea intotdeauna nevoie de opt minute pentru a ajunge pe Pamant. Insa oamenii de stiinta nu mai sunt de acum obligati sa tina cont de marja de eroare de cativa metri in plus sau in minus care exista in trecut.

"Pana acum, valoarea in metri era determinata experimental, pentru ca ea sa depinda de modelele si de observatiile utilizate, ca si de sistemul de referinta ales", au explicat specialistii de la Observatorul din Paris, informeaza Mediafax.

"Astronomia dinamica contemporana impune plasarea intr-un cadru al relativitatii generale si folosirea unui ansamblu coerent de unitati si de constante. Definitia unitatii astronomice avea nevoie de o revizuire. Iar acest lucru tocmai a fost facut", au subliniat cercetatorii de la Observatorul din Paris.

Foto: jonesreport.com

Manchester: Jaf de un milion de lire sterline, in mai putin de 80 de secunde!... Slovenia ar putea bloca aderarea Croatiei la UE ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x