Antena Căutare

Donald Trump într-o vizită rapidă în India, unde va fi primit de mase mari de oameni

Preşedintele american Donald Trump a plecat duminică într-o vizită rapidă în India, unde va fi primit de mase atât de mari de oameni încât acestea vor eclipsa participările la mitingurile sale de campanie din Statele Unite, relatează Reuters.

Cu o călătorie de 17 ore, Trump şi soţia sa Melania s-au îndreptat mai întâi către Germania, unde au făcut escală pentru alimentare la baza militară Ramstein, înainte de a pleca spre Ahmedabad, India, oraşul de origine al premierului indian Narendra Modi.

Acolo, sute de mii de oameni se vor aduna pentru a-l primi luni pe Trump, iar ulterior va avea loc un miting pe un stadion de cricket cu o capacitate de peste 100.000 de oameni.

Trump adună în mod obişnuit cei mai mulţi participanţi la mitingurile sale electorale din Statele Unite, de până la 20.000 de oameni, comparativ cu ceilalţi candidaţi, şi a admirat capacitatea lui Modi de a atrage mulţimi şi mai mari de oameni.

”Iată care este problema mea. Avem casa plină. Avem mii de oameni care nu au putut intra. De acum o sa arate ca fasolea”, a spus Trump susţinătorilor săi adunaţi la o adunare din Colorado Springs, Colorado, în urmă cu o săptămână.

În India, mitingul va fi o versiune mai mare a mitingului “Howdy Modi” din Houston, la care cei doi lideri au apărut anul trecut în faţa a 50.000 de americani indieni, la care Trump l-a comparat pe Modi cu Elvis Presley, datorită capacităţii sale de a mobiliza participanţi.

În India, după ce va vorbi mulţimii pe stadion, Trump şi delegaţia sa vor călători la Agra, pentru o vizită la Taj Mahal. Va urma apoi New Delhi, unde, Trump şi Modi vor discuta şi vor participa marţi seara la un banchet. Trump va reveni miercuri la Washington.

Călătoria lui Trump din această săptămână va fi una dintre puţinele sale vizite externe din acest an, preşedintele fiind ocupat cu campania pentru alegerile din noiembrie.

După încheierea de acorduri comerciale cu China, Canada şi Mexic, Trump ar dori să încheie un acord asemănător cu India, pentru ca această ţară să îşi deschidă mai mult pieţele pentru produsele americane, dar progresele sunt lente, iar Trump a afirmat în ultimele zile că un astfel de acord este mai probabil să aibă loc după alegeri.

India şi Statele Unite şi-au aplicat reciproc tarife de retorsiune. În ultima lună, cele două ţări s-au implicat în negocieri intense pentru a produse un mini-acord comercial, dar oficialii au spus că acordul este încă neclar.

Subiectele divergente se referă la solicitarea SUA de acces la pieţele uriaşe ale cărnii de pasăre şi de lactate, controlul preţurilor pentru dispozitive medicale, cum ar fi stenturile, şi reglementările locale referitoare la stocarea datelor din India.

Guvernul Modi doreşte reintroducerea concesiilor comerciale retrase de Trump în 2019 şi un acces mai mare la pieţele americane pentru produsele farmaceutice şi agricole din India.

Oficialii americani au spus că Trump va ridica problema sensibilă a libertăţii religioase.

Guvernul Modi s-a confruntat cu proteste în India şi critici în străinătate pentru că a introdus o lege a cetăţeniei considerată discriminatorie de către musulmani.

Sursa : news.ro

Ministrul francez de Finanţe: Turismul din Franţa este afectat puternic de epidemia de coronavirus... Noul coronavirus: Primele cazuri în Kuwait şi în Regatul Bahrain...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x