Căutare Live

Donald Trump vrea să cumpere Groenlanda. Locuitorii Groelandei i-au transmis președintelui că teritoriul nu este de vânzare

Donald Trump vrea să intre în istorie drept preşedintele care a cumpărat Groenlanda. O performanţă echivalentă cu cea din 1867, când Statele Unite au cumpărat Alaska de la Rusia.

Donald Trump vrea să intre în istorie drept preşedintele care a cumpărat Groenlanda. O performanţă echivalentă cu cea din 1867, când Statele Unite au cumpărat Alaska de la Rusia.

Surse din presa de peste Ocean susţin că liderul de la Casa Albă s-a interesat în repetate rânduri cum ar putea statul american să încheie o astfel de tranzacţie.

În replică, însă, autorităţile şi locuitorii Groenlandei i-au transmis că teritoriul nu este de vânzare.

Cea mai mare insulă din lume se întinde pe două milioane de kilometri pătraţi şi are o populaţie de 56 de mii de oameni. Groenlanda a devenit parte a statului danez în 1814, iar din 1979 este teritoriu autonom.

În 1946, un alt preşedinte american, Harry Truman, a mers chiar mai departe şi a oferit 100 de milioane de dolari Danemarcei, dar a fost refuzat.

Kiefer Sutherland, nevoit să îşi anuleze câteva concerte din cauza unui accident... Incendiu de proporţii într-un hotel de pe litoralul ucrainean al Mării Negre: Cel puţin opt persoane au murit, iar mai m...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri