Antena Căutare

Dublu atentat sinucigas in Cecenia: sapte morti si 18 raniti

Sapte persoane, intre care cinci politisti, si-au pierdut viata intr-un dublu atentat sinucigas in capitala Ceceniei, Groznii.

Primul terorist si-a detonat bomba in momentul in care o patrula i-a cerut sa prezinte actele. A doua explozie s-a produs putin mai tarziu, dupa ce la fata locului s-au adunat politisti si civili curiosi. Atacul, pus pe seama rebelilor islamisti, a coincis cu sarbatoarea incheierii Ramadanului.


Oficialii au declarat ca prima deflagratie a avut loc in momentul in care ofiterii de securitate incercau sa aresteze un suspect islamist. La circa 30 de minute dupa prima deflagratie a avut loc o noua explozie, care a avut drept tinta politistii si membrii echipelor de urgenta ce sosisera in zona.

Ambele atacuri s-au produs intr-o zona extrem de populata din Groznai, la circa 50 de metri de o cladire a Parlamentului, in timpul manifestarilor ce marcau sfarsitul Ramadanului.

RIA Novosti l-a citat pe presedintele Ramzan Kadirov care a spus ca cinci politisti, un oficial din Ministerul pentru Situatii de Urgenta si un civil au fost ucis in urma atacurilor sinucigase. Atacatorii "au ales cea mai sfanta zi pentru toti musulmanii" si "si-au aratat adevarata fata", a spus liderul de la Groznai.


Un atac cibernetic a vizat site-ul WikiLeaks.org... Teodor Baconschi: "Romanii din Siria ar putea fi evacuati"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x