Antena Căutare

Dupa aderarea la Spatiul Schenghen moldovenii vor plati pentru viza de Romania

35 de euro va costa viza pentru intrarea in Romania, pentru cetatenii moldoveni. Taxa va intra in vigoare incepand cu martie 2011, dupa aderarea Romaniei la Spatiul Schengen. In mod normal, moldovenii ar fi trebuit sa achite 60 de euro pentru o astfel de viza. In prezent vizele sunt gratuite pentru cetatenii din Republica Moldova

„Conform acordului incheiat intre UE si Republica Moldova, se va percepe o taxa de 35 de euro", arata un comunicat al MAE roman, citat de unimedia.md. "Ca viitor stat membru al spatiului Schengen, Romania va aplica integral prevederile Regulamentului CE810/2009 privind instituirea unui cod comunitar de vize, care fixeaza procedurile si conditiile de eliberare a vizelor de tranzit sau de sedere pe teritoriul statelor membre, pe o perioda de maximum trei luni, intr-un interval semestrial", a afirmat ministrul de externe Teodor Baconschi (foto) intr-o discutie online gazduita de site-ul hotnews.ro. Baconschi a mai spus ca „articolul 16 din Codul Comunitar de Vize prevede perceperea unei taxe de vize de 60 de euro, dar, conform Acordului privind facilitarea eliberarii vizelor, Romania poate percepe pentru cetatenii Republicii Moldova o taxa de 35 de euro dupa aderarea la Schengen".

Acordul care prevede facilitarea regimului vizelor in spatiul Uniunii Europene pentru cetatenii moldoveni a fost semnat la 10 octombrie 2007 la Bruxelles, documentul prevazand posibilitatea ca Romania si Bulgaria sa acorde gratis vize pentru cetatenii Republicii Moldova pana la aderarea celor doua tari UE la spatiul Schengen. Acordul prevedea, de asemenea, ca pentru cetatenii moldoveni sa fie mentinut pretul de 35 de euro la taxa pentru eliberarea vizei, fata de 60 euro pentru alte state.

Sursa: jurnalul.ro

IMAGINI SOCANTE! Soldat impuscat in fata... Cutremur de 6,8 grade in insula Vanuatu din Oceanul Pacific...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x