Antena Căutare

Egipt: Starea de urgenta, ridica dupa 30 de ani de la instaurare

Consiliul militar aflat la putere in Egipt dupa inlaturarea presedintelui Hosni Mubarak anul trecut a decis anularea starii de urgenta instaurata in 1981. Intr-un comunicat publicat de agentia Mena, Consiliul a anuntat insa "ca armata va continua sa-si asume responsabilitatea nationala de a proteja securitatea natiunii si a cetatenilor".

Stare de urgenta, ce prevedea restrangerea libertatilor publice, dand puteri largite politiei si armatei in privinta arestarilor, a fost instaurata in 1981, in Egipt, dupa asasinarea presedintelui Anuar al-Sadate de catre islamisti.

Guvernul de la acea vreme s-a angajat sa nu utilizeze "masurile de exceptie" disponibile in alt scop decat cel al luptei impotriva amenintarii teroriste si a traficului cu droguri. Dar, apoi, armata a profitat de aplicarea starii de urgenta pentru a include printre acestea organizarea de greve si "difuzarea de zvonuri", ceea ce a permis, de-a lungul anilor, arestarea si inchiderea a mii de egipteni, pe durata nedeterminata si fara a fi judecati.

Ridicarea starii de urgenta a fost una dintre principalele revendicari ale protestatarilor care au lansat, anul trecut, revolta impotriva regimului Mubarak.

Grupul Bilderberg: Summit secret, in SUA... VIDEO! O fetita de origine romana uimeste America...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x