Antena Căutare

Emiratele Arabe Unite, cel mai mare poluator la nivel mondial

Dincolo de fatada futurista si idilica a orasului Abu Dhabi, se ascunde si una care dauneaza mediului inconjurator. Si nu e de mirare: au fost construite structuri monolitice si insule artificiale de-a lungul tarmului fragil al Golfului Persic. Plus scurgerile de petrol.





Emiratele Arabe Unite sunt pe primele locuri in acest top, din cauza consumului ridicat de energie, necesar intretinerii programelor industriale pentru desalinizarea apei marii.

2010/11/17//146790-tigris_river-pollution-arabian-gulf.jpg

Australia se afla pe locul doi, datorita dependentei de carbune, in timp ce Statele Unite ale Americii ocupa locul trei pentru continua crestere a emisiilor din 1900 incoace.

Aceste tari sunt urmate in clasament de Canada, Olanda, Arabia Saudita, Singapore, Rusia, Belgia si Kazahstan.

2010/11/17//146789-seatrash1-560x372.jpg

Indicii de poluare care apar in raport cuprind in proportie de 50% emisiile actuale, 25% emisiile nationale si 25% emisiile acumulate de-a lungul timpului.

China, cel mai mare producator de gaze cu efect de sera din lume, s-a clasat abia pe locul 26. Emisiile raportate la intreaga populatie de 1,3 miliarde de chinezi sunt mai mici decat emisiile de carbon pe cap de locuitor ale Statelor Unite sau Australiei.

Foto: www.huffingtonpost.com

Hong Kong: A fost depistat primul caz de imbolnavire cu gripa aviara la om , dupa 2003... Cehia: Fost deputat comunist judecat pentru torturarea detinutilor politici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x