Antena Căutare

Erdogan vrea modificari in structura ONU pentru o "reprezentare mai corecta si mai eficienta"

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, propune reformarea Consiliului de Securitate ONU pentru depasirea blocajelor de genul celor care impiedica solutionarea crizei din Siria, cauzate de utilizarea dreptului de veto de catre Rusia si China, conform AFP.

"Daca trebuie sa asteptam pozitia unuia sau a doi membri permanenti ai Consiliului de Securitate, atunci destinul Siriei este in mare pericol", a spus Erdogan, referindu-se la Rusia si China.

"A venit timpul sa schimbam structura institutiilor internationale, incepand cu Consiliul de Securitate al ONU", a spus Erdogan, pledand pentru "o structura cu reprezentare mai larga, mai corecta si mai eficienta".

Rusia si China au blocat in mai multe randuri, folosind dreptul de veto, adoptarea unor proiecte de rezolutie care ar fi impus sanctiuni regimului Bashar Al-Assad, confruntat cu revolte violente de circa 18 luni.

sursa: Antena3.ro

Pakistan: Cel putin 13 persoane au murit in urma unui atentat sinucigas... Aviatia militara israeliana a efectuat raiduri in Fasia Gaza, dupa un atac cu rachete asupra unei zone rezidentiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x