Antena Căutare

Eurovision 2022. Kalush Orchestra, care va reprezenta Ucraina în competiție, mesaj de mobilizare. Ce a transmis despre război

Kalush Orchestra, muzicienii care vor reprezenta Ucraina la Eurovision 2022 au participat la un eveniment de promovare a piesei din competiție, în Israel, unde au transmis un mesaj de mobilizare pentru public, pentru ca „acest război să nu aibă loc şi în alte ţări”.

Colaj cu Kalush Orchestra Galerie
Kalush Orchestra va reprezenta Ucraina la Eurovision 2022 | Profimedia

Liderul trupei a vorbit în fața publicului din Israel, cerându-le oamenilor să protesteze împotriva invaziei trupelor rusești în Ucraina. Kalush Orchestra a avut parte de primul turenu de promovare în străinătate, de la începutul războiului din Ucraina. Psyuk şi ceilalţi cinci membri ai Kalush Orchestra fac parte dintre cei 24 de artişti şi formaţii care vor participa la concursul Eurovision 2022, potrivit news.ro.

Ce au transmis membrii Kalush Orchestra despre războiul din Ucraina

„Mesajul nostru este următorul: toţi cei care ne ascultă, care cunosc situaţia din Ucraina, ne pot ajuta chiar dacă nu au aceste probleme”, a declarat Oleh Psyuk de la grupul hip-hop Kalush Orchestra.

Acesta le-a solicitat oamnilor să se mobilizeze pe reţelele sociale, pentru a proteja informaţii despre conflict.

„Dacă toată lumea face asta, acest război se va termina curând Şi dacă în fiecare zi faceţi ceva pentru a pune capăt războiului, acest conflict nu va mai avea loc în alte ţări”, a spus el.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Ucraina a pierdut legăturile cu centrala nucleara Cernobîl. Nu mai pot fi furnizate informaţii referitoare la situaţia acesteia

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.

Cine va reprezenta România la Eurovision 2022

România va participa în cea de-a doua semifinală, programată pentru joi, 12 mai, alături de alte 17 ţări precum Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda.

Citește și: Cum arată acum Lena Meyer-Landrut, tânăra de 19 ani care a câștigat Eurovision 2010

Italia va găzdui cea de-a 66-a ediţie a concursului, după victoria de anul trecut a trupei italiene de rock Maneskin la Rotterdam.

România va fi reprezentată la Eurovision 2022 de WRS.

În vârstă de 29 de ani, WRS va reprezenta România la Eurovision 2022, în Torino, cu piesa care a câștigat Finala Selecției Naționale: „Llamame”. Artistul a obţinut 59 de puncte, învingându-i pe Kyrie Mendél de pe locul 2 și pe Dora Gaitanovici care a obținut locul trei.

Ce pedepse pot primi fiicele lui Vladimir Putin din partea SUA și UE. Acestea ar putea fi incluse pe listele de sancțiun... Ce pedepse s-au aplicat fiicelor lui Vladimir Putin. Maria Putina şi Ekaterina Tihonova stau pe averi uriașe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x