Antena Căutare

"Fiesta" in Egipt! Plecarea lui Mubarak, sarbatorita cu focuri de artificii

Mii de oameni sunt si acum in strada la Cairo si in alte orase egiptene, de bucurie ca au scapat de Hosni Mubarak. Dupa trei saptamani de proteste, egiptenii spera sa inceapa o viata mai buna. Hosni Mubarak a demisionat si a fugit din tara, dupa ce a predat puterea armatei. Ministrul Apararii a devenit presedinte interimar si a anuntat deja primele masuri: dizolvarea parlamentului si demiterea guvernului.

UPDATE 12.10: Lumea intreaga saluta "abdicarea" presedintelui egiptean Hosni Mubarak, insa ramane prudenta in legatura cu evolutia situatiei in aceasta tara

Egiptenii au sarbatorit in strada demisia presedintelui Hosni Mubarak.

Romanii stabiliti in Egipt au trait si ei intens momentele revolutiei.

Puterea a fost preluata de armata. Iar ministrul aprarii de la Cairo, Mohamed Hussein Tantawi, a devenit, astfel presedintele interimar al tarii. El a anuntat si primele masuri: destituirea guvernului si dizolvarea Parlamentului.

Demisia lui Mubarak a venit dupa 18 zile de proteste de strada, in care si-au pierdut viata peste 300 de oameni. Dupa ce a renuntat la functie, fostul lider egiptean a fugit din tara. Gestul sau a pus capat unei perioade de 30 de ani in care s-a aflat la putere.

Foto: Reuters

Occidentul saluta demisia lui Mubarak... Italia: Mesaje rasiste la adresa celor 4 copii romi morti intr-un incendiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x