Antena Căutare

Franta a legalizat casatoria intre homosexuali: Zeci de mii de opozanti ai masurii au iesit in strada

Casatoria intre homosexuali a fost legalizata in Franta, printr-o lege adoptata de Adunarea Nationala. In acelasi timp, adversarii acestei forme de casatorie au mobilizat, din nou, zeci de mii de manifestanti la Paris si in alte orase ale tarii.

Presedintele François Hollande promisese, in campania electorala, legalizarea asa-numitei "casatorii pentru toti". Acum, aceasta promisiune se dovedeste mai usor de indeplinit decat altele. Legea votata de deputati adauga codului civil al lui Napoleon, inca in vigoare, o singura fraza: "Casatoria este contractata intre doua persoane de sex diferit sau de acelasi sex". Numerosi francezi resping, insa, acest nou inteles al notiunii de casatorie.

Ieri, potrivit unei estimari a politiei, 80.000 de persoane au manifestat, in intreaga tara, impotriva casatoriei intre homosexuali. Organizatorii au cautat sa dea protestelor o nota cat mai tinereasca, pentru a dovedi ca nu sunt doar niste traditionalisti care nu inteleg spiritul vremurilor.

Manifestantii nu se opun parteneriatului civil pentru persoanele de acelasi sex, deja in vigoare. Ei resping, insa, ideea ca asemenea cupluri sa adopte copii sau chiar sa conceapa urmasi datorita unor mame-surogat, practica interzisa, in continuare, in Franta. Actiunea de protest a fost sprijinita de cativa prelati si de majoritatea deputatilor de dreapta din parlament, care au votat impotriva "casatoriei pentru toti".

Un avion romanesc a ratat aterizarea pe aeroportul din Roma: 16 oameni au fost raniti... Rusii au sarbatorit cu fast 70 de ani de la victoria de la Stalingrad...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x