Antena Căutare

Franta ajuta opozitia din Siria cu 1.2 milioane de euro

Franta a decis sa aloce Coalitiei Nationale de Opozitie din Siria un ajutor umanitar de urgenta, in valoare de 1.2 milioane de euro, a anuntat ministrul Afacerilor Externe, Laurent Fabius.

Franta, prima tara occidentala care a recunoscut legitimitatea Coalitiei Nationale de Opozitie din Siria, a decis sa vina in ajutorul acesteia cu suma de 1,2 milioane de euro, bani constituind un "ajutor umanitar de urgenta", a declarat, astazi dupa amiaza, ministrul de Externe Laurent Fabius.

“Situatia umanitara in Siria se deterioreaza. Este imperativ sa ia act de asta comunitatea internationala “, a spus demnitarul, care a remarcat ca “Franta a fost primul stat care a recunoscut noua coalitie ca reprezentant legitim exclusiv al poporului sirian”.

Acest anunt vine la scurt timp dupa criticile aspre ale prim-ministrului rus, Dmitri Medvedev, in timpul vizitei sale in Franta, si care a gasit recunoasterea Frantei “total inacceptabila in temeiul dreptului international”.

Medvedev il va intalni maine pe președintele Francois Hollande. O discutie despre dosarul sirian este pe agenda intalnirii.

sursa: Income Magazine

foto: Intact Images / EPA

Cyber Monday, ziua in care preturile intra la apa... Au aparut noi imagini din timpul atacului lui Anders Breivik...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x