Antena Căutare

Franta interzice importul de "aur negru" din Iran

Ministerul francez de Externe a anuntat ca Franta nu va mai importa petrol din Iran. Masura intervine in contextul in care SUA, Marea Britanie si Canada au anuntat luni aplicarea unor sanctiuni ce privesc anumite companii iraniene din sectorul financiar si face parte din propunerea pe care Franta facut-o partenerilor sai de a pune capat achizitiilor de la al cincilea producator din lume, informeaza Reuters.

Franta a recurs la petrolul iranian in prima parte a anului, pentru a compensa intreruperea cauzata de razboiul din Libia. Anul trecut, Iranul a furnizat 2,8% din importul de "aur negru" din Franta.

SUA, Marea Britanie si Canada au anuntat la inceputul saptamanii aplicarea unor sanctiuni ce privesc anumite companii iraniene din sectorul financiar, dar specialistii sunt de parere ca Teheranul nu va reactiona prin oprirea activitatii sale nucleare.

Prin urmare, SUA au anuntat ca renunta momentan la planul de sanctionare a Bancii Centrale Iraniene, care ar avea consecinte dramatice pe plan international prin cresterea imediata a pretului petrolului.

Inca un masascru in Mexic: 20 de cadavre carbonizate, descoperite in trei masini abandonate... ZDF: O inchisoare secreta a CIA, intr-o cladire de langa piata Chibrit din Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x