Antena Căutare

Furtunile si inundatiile fac ravagii in Asia: 32 de morti si cinci disparuti

Bilantul oficial al inundatiilor care s-au abatut asupra nordului Indiei si Chinei se ridica la 32 de morti si cinci raniti. Pagubele sunt uriase: mai multe case si poduri au fost distruse de torenti si alunecari de teren.

Vremea rea a facut prapad in China, lovita, zilele trecute, de doua taifunuri. Cel putin sase oameni au murit acolo.

O inregistrare video de amator ilustreaza amploarea dezastrului din nordul Indiei: o casa de pe malul unui rau se prabuseste dupa ce fundatia i-a fost slabita de apele iesite din matca. Din fericire, localnicii fusesera evacuati. In total, peste 150 de cladiri si doua poduri au fost distruse de torenti. In mod paradoxal, ploile sunt bine primite in alte regiuni ale Indiei afectate, pana acum, de seceta.

In provincia Liaoning din nord-estul Chinei, elicopterele armatei au salvat 25 de persoane ramase izolate in propriile case sau chiar in copaci, dupa trecerea unui taifun. Aproape un milion si jumatate de oameni au fost afectati de furtuna doar in aceasta provincie. In alte regiuni ale Chinei, oamenii surprinsi de viituri au fost salvati cu ajutorul ski-jeturilor.

Aproape in acelasi timp, provinciile din estul Chinei au fost lovite de un alt taifun. Localnicii spun ca nu au mai vazut asemenea inundatii de mai bine de doua decenii.

Autoritatile raman in alerta, deoarece in sud-estul Chinei s-a format o noua furtuna tropicala care va aduce noi ploi abundente in regiune.

FOTO: EPA / Intact Images

Atac sangeros in SUA! Sase credinciosi ai cultului Sikh au fost ucisi... Japonia si-a plans victimele! Nepotul lui Harry Truman, prezent la ceremonie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x