Antena Căutare

Gaddafi va sfarsi ca Hitler

Dictatorul libian vrea sa se sinucida dupa modelul "fuhrer-ului".

CITESTE si Gaddafi s-a baricadat in capitala. Peste 300 de morti, in luptele de strada!

Luptand cu ultimele resurse dintr-un loc ascuns, probabil la el in tara sau aiurea, liderul libian Muammar Gaddafi se va sinucide "cum a facut Hitler", dupa cum a dezvaluit ministrul libian demisionar al Justitiei, Mustapha Abdel Jalil, citat de publicatia suedeza Expressenh, preluata de AFP.

"Zilele lui Gadafi sunt numarate. El va face ce a facut Hitler, se va sinucide", a afirmat Jalil, ministrul care a demisionat in semn de solidaritate cu opozantii lui Gadafi.

Jalil mai vorbeste si despre prezenta unor mercenari africani, care se pare ca ar ajuta regimul dictatorului libian sa se mentina la putere.

"Stiam ca regimul avea mercenari chiar inainte de revolta. Cu ocazia mai multor reuniuni, Guvernul a decis sa ofere cetatenie unor persoane din Ciad si Niger. Am protestat si acest fapt este mentionat in documente", a tinut sa precizeze Jalil.

El a mai declarat ca are "dovada ca Gadafi a ordonat atentatul de la Lockerbie", din 21 decembrie 1988, in urma cvaruia un avion al companiei Pan Am s-a prabusit deasupra localitatii scotiene Lockerbie, in data de 21 decembrie 1988, facand 270 de morti, cei mai mullti dintre ei fiind americani. Un cetatean libian, Abdelbaset al-Megrahi, a fost singurul condamnat in cazul acestui atentat, in 2001.

"Nu este ceva ce cred, este ceva ce stiu si de care sunt sigur in proportie de 100 la suta (...) Gadafi a dat ordin ofiterilor din serviciile de informatii si lui Megrahi sa comita atentatul de la Lockerbie", a mai precizat fostul ministru, adaugand ca nu este inca timpul de a dezvalui totul acum, dar va veni timpul".

Mustapha Abdel Jalil a criticat regimul de mai multe ori in trecut si a cerut demararea unei anchete privind masacrul de la inchisoarea Abu Salim din 1996, care s-ar fi soldat cu 1.200 de morti. El a devenit ministru pentru prima oara in anul 2007.

Sursa: Jurnalul National

Rusia se inarmeaza: 600 mld. $ pentru armata, pana in 2020... Parintele Protosinghel Petroniu Tanase a murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x