GALERIE FOTO! Rusia sarbatoreste Ziua Consensului si a Reconcilierii in Piata Rosie din Moscova

Rusia aniverseaza astazi doua evenimente istorice: 70 de ani de la parada militara din 1941 si "Marea Revolutie Socialista din Octombrie".

6.600 de militari si civili au defilat in celebra Piata Rosie din Moscova cu ocazia celei de-a 70-a aniversari a paradei militare din 7 noiembrie 1941, simbol al rezistentei impotriva Germaniei in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Si comunistii rusi vor manifesta luni, pentru ca 7 noiembrie a fost de-a lungul timpului si sarbatoarea Marii Revolutii din Octombrie, care a dus la aparitia Uniunii Sovietice.

"Revolutia din Octombrie" sau Revolutia Socialista din anul 1917 a dus la schimbarea regimului tarist cu cel bolsevic. In urma loviturii de stat, comunistii nu au mai cedat puterea pana in 1991. Aceasta se sarbatoreste pe stil nou pe data de 7 noiembrie.

Obisnuitelor lozinci procomuniste li se vor adauga si sloganuri electorale.

Manifestatia are loc cu mai putin de o luna inaintea alegerilor parlamentare din 4 decembrie, in care, potrivit celui mai recent sondaj, Partidul Comunist este cotat cu sansa a doua, cu 14%, dar mult in urma partidului puterii, Rusia Unita, cu 43%.

Vezi mai jos imagini din Piata Rosie din Moscova!

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri