Antena Căutare

Germania isi alege astazi un nou presedinte

Germania isi alege astazi un nou presedinte. La o luna de la demisia lui Horst Kohler, din 31 mai, Adunarea Federala va vota un nou sef de stat. In Germania presedintele nu este ales prin vot direct de popor, ci de catre membrii Bundestagului -camera inferioara a Parlamentului- si reprezentantii Landurilor. Favorit in cursa prezidentiala este Christian Wulf, sustinut de crestin-democrati.


Presedintele este ales prin vot secret, fara nicio dezbatere inainte. Daca niciunul dintre candidati nu obtine majoritatea absoluta in prima runda de vot, este organizat un al doilea tur. Daca si acesta esueaza, in a treia runda candidatul care obtine o majoritatea relativa castiga. Noi candidati pot intra in cursa in al doilea si in al treilea tur.

Pentru a obtine majoritatea absoluta, un candidat trebuie sa primeasca cel putin 623 de voturi. Candidatul al carui partid are majoritatea in Parlament este considerat favorit in cursa.

Londra, Parisul si Berlinul, acuzate de folosirea de informatii obtinute prin tortura... Pal Schmitt este noul presedinte al Ungariei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x