Antena Căutare

Grecia este la un pas de faliment. Stabilitatea zonei Euro este pusa sub semnul intrebarii

Grecia continue sa inregistreze rezultate slabe, la 18 luni de cand problemele sale financiare au inceput sa ingrijoreze o lume intreaga si chiar a amenintat existenta monedei europene, conform CNN.




· Grecia (rating CCC)

· Jamaica (B-)

· Ecuador (B-)

· Pakistan (B-)

· Grenada (B-)

· Fiji (B-)

· Belarus (B)

· Argentina (B)

· Belize (B)

· Ghana (B)

Ratingul agentiei S&P vine la o saptamana dupa ce o alta agentie de rating internationala, Moody's Investors Services, a coborat ratingul Greciei, adaugand ca statul elen are sanse 50 - 50 de a intra in faliment.

Riscul unor probleme financiare de amploare venite din Grecia ingrijoreaza totusi la un nivel foarte mare, in conditiile in care toate cele 17 state unite sub moneda Euro sunt afectate in mod direct. Daca Grecia intra in faliment, va alimenta temeri legate de situatia din alte state care se confrunta cu probleme, cum ar fi Portugalia sau Irlanda, dar si stabilitatea zonei Euro.

Anul trecut, Grecia a obtinut un ajutor in valoare de 145 de miliarde de dolari de la UE si Fondul Monetar International pentru a-si achita datoriile publice. Presa elena speculeaza ca statul va cauta acum un ajutor aditional de 58 de miliarde de dolari.

Citeste si Antena3

Foto: EPA/Intact Images

Clubul Bilderberg vrea „distrugerea Europei“ si crearea de carteluri-gigant... Un mort si 45 de raniti, in urma cutremurelor din Noua Zeelanda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x