Antena Căutare

Grecia isi inchiriaza politistii cu 30 de euro/ora. Inovatie menita sa aduca bani la buget

Grecii cauta fel si fel de solutii pentru a mai aduce bani la buget. Ministerul pentru Protectia Cetateanului a anuntat ca cine e interest si are mijloacele necesare poate de acum sa ceara intarirea fortelor de ordine si dotarilor sale, inchiriand politisti. Agentii pot fi inchiriati cu 30 de euro pentru o ora, potrivit AFP.

Ministerul a confirmat intr-un comunicat adoptarea, la sfarsitul lui martie, a unei decizii ministeriale in acest sens, "in scopul de a amortiza costul de folosire a materialului si infrastructurilor politiei si de a le moderniza".


Reforma, care a fost adoptata in secret, a fost dezvaluita de ziarul Proto Thema. Potrivit acestuia, pretul variaza de la 30 de euro pe ora pentru un ofiter de politie sau 40 de euro pentru o masina de patrula, la 200 de euro pentru o celebritate sau 1.500 pentru un elicopter.

Potrivit ministerului, inchirierea se va face numai in "cazuri exceptionale" si nu va primi aprobare daca va reduce capacitatea operationala a fortei de munca.

Gama serviciilor oferite include de la "escorta pentru transportul de materiale periculoase sau opere de arta" pana la "insotirea persoanelor" sau filmari.

Departamentul spera de asemenea ca practica se va extinde "in multe tari din Uniunea Europeana".

Un turist roman, gasit mort intr-un rau din Filipine... Nigeria: Cel putin 20 de morti in urma unui atentat cu bomba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x