Antena Căutare

In ciuda crizei: Cresterea Chinei a depasit 9%, in 2009!

China si-a revizuit in crestere nivelul evolutiei economice din 2009, de la 8,7% la 9,1%, cifra care ii permite sa se apropie tot mai mult de Japonia, a doua economie mondiala.


Majorarea acestei cifre se explica prin revizuirea in crestere a contributiilor la PIB a sectoarelor secundar si tertiar, a precizat Biroul National de Statistica (BNS) pe site-ul sau, potrivit AFP.

China, care a revenit la o crestere de doua cifre in ultimul trimestru al anului trecut, a reusit sa treaca peste criza datorita planului de relansare anuntat la sfarsitul lui 2008 si care prevedea investitia a 400 de miliarde de euro pe doi ani.

"Impactul planului de relansare a fost mai puternic decat ceea ce se anuntase. In consecinta, nu suntem surprinsi de aceasta revizuire in crestere", a precizat Erwin Sanft, economist al BNP Paribas din Hong Kong.

In trimestrul al patrulea din 2009, China a afisat o crestere de 10,7%, iar in primul trimestru al acestui an aceasta a urcat la 11,9%, situatie ce a alimentat temerile privind o supraincalzire.

De aceea, guvernul a limitat creditarea si investitiile in sectorul imobiliar, pentru a evita aparitia de noi bule imobiliare si explozia creantelor indoielnice ale bancilor.

Tocmai aceste politici restrictive, asociate cu incetinirea activitatii manufacturiere, au dus la incetinirea activitatii economice in cel de-al doilea trimestru al acestui an, asteptandu-se o crestere de doar 11,1%.

Tony Blair asteapta lista neagra a Israelului... CE, ingrijorata de amputarea legii ANI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x