Căutare Live

Islamistii, alungati din centrul cultural Timbuktu, din Mali

Militarii francezi si cei ai armatei guvernului din Mali au intervenit in Timbuktu, ocupat, cateva luni, de islamistii aliati cu al-Qaida. Trupele au preluat controlul asupra orasului inclus de UNESCO pe lista siturilor de patrimoniu mondial periclitate.

Rebelii islamistii ocupasera localitatea si incendiasera mai multe cladiri, printre care o biblioteca in care se afla manuscrise de nepretuit.

Potrivit Reuters, 1.000 de soldati francezi au ocupat aeroportul din Timbuktu si au inconjurat orasul pentru a-i impiedica pe insurgenti sa paraseasca zona.

Atat in Timbuktu, cat si in Gao, un alt oras eliberat de sub dominatia islamistilor, localnicii au intampinat cu urale trupele franceze si maliene.

Un semn de circulatie, vinovat pentru amendarea zilnica a 8.000 de soferi pe o sosea franceza... La Guantanamo s-au reluat audierile teroristilor suspectati de organizarea atacurilor de la 11 septembrie 2001...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri