Antena Căutare

Italia: Mesaje rasiste la adresa celor 4 copii romi morti intr-un incendiu

Reactii socante in Italia, dupa moartea celor patru copii romi, care au ars intr-un incendiu. La o saptamana dupa tragedie, un zid din Roma a fost acoperit de mesaje insultatoare la adresa celor patru copii. Printre ele, se numara mesaje precum -" 4 tigani mai putin" - sau "plecati afara!".

Alaturi de aceste cuvinte, apare si o svastica. Inscriptiile sunt desenate cu vopsea neagra, pe un zid de beton aflat in apropierea taberei in care au locuit cei patru copii.

Autoritatile italiene au condamnat gestul si au ordonat sa fie sterse imediat de pe zid mesajele rasiste. De asemenea, politia a inceput o ancheta pentru a-i gasi pe cei care au scris mesajele.

Papa Benedict deplange moartea "tragica" a celor patru copii romani de etnie roma

Papa Benedict al XVI-lea a deplans duminica moartea "tragica" a patru copii romani de etnie roma, intr-un incendiu izbucnit in urma cu o saptamana la Roma, apreciind ca aceasta dovedeste nevoia unei societati "mai solidare si fraterne", relateaza AFP.

"Cazul trist al celor patru copii romi, morti saptamana trecuta la periferia acestui oras, in incendiul care a cuprins baraca lor, ne obliga sa ne intrebam daca o societate mai solidara si mai fraterna, mai coerenta in iubire, adica mai crestina, nu ar fi putut impiedica un asemenea eveniment tragic", a afirmat Papa, in timpul rugaciunii Angelus.

"Si aceasta intrebare este valabila de asemenea pentru atatea alte evenimente dureroase, mai mult sau mai putin cunoscute, care se produc zilnic in orasele si in tara noastra", a continuat Benedict al XVI-lea, in cadrul predicii sale privind iubirea crestineasca.

Moartea tragica a patru copii romani de etnie roma, cu varste cuprinse intre trei si 11 ani, care locuiau intr-o tabara ilegala la periferia Romei, a provocat un val de indignare si de critici la adresa autoritatilor municipale, care anuntasera deja desfiintarea acestor structuri ilegale.

Sursa: Antena3

"Fiesta" in Egipt! Plecarea lui Mubarak, sarbatorita cu focuri de artificii... Egipt: Armata a dizolvat Parlamentul si a suspendat Constitutia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x